ER SRBIJA U FEBRUARU PREVEZLA 150 ODSTO VIŠE PUTNIKA NEGO U ISTOM MESECU 2022. GODINE

Er Srbija je u februaru 2023. godine prevezla 200.743 putnika, što je povećanje od preko 150 odsto u poređenju sa istim mesecom 2022. godine, odnosno 30,5 odsto više u odnosu na februar 2020. godine, neposredno pred izbijanje pandemije korona virusa. U drugom mesecu 2023. godine, nacionalna avio-kompanija obavila je 2.410 letova, što je za 103,3 odsto više u odnosu na februar 2022. godine. Prosečna popunjenost putničke kabine iznosila je više od 70 odsto. Ovo su najbolji rezultati srpske nacionalne avio-kompanije u februaru od kada posluje pod imenom Er Srbija.

„Februar je nešto kraći mesec od ostalih, a inače se smatra najlošijim za avio-saobraćaj u ovom delu sveta. To nas nije sprečilo da po prvi put u februaru prevezemo više od 200 hiljada putnika iz Beograda, Niša i Kraljeva. Februar je osmi uzastopni rekordni mesec u broju prevezenih putnika. Istorijske rezultate beležimo od jula 2022. godine, a sudeći po februaru, trend rasta se nastavlja. Uvođenje novih destinacija u našu mrežu tokom proleća dodatno će povećati interesovanje. Evidentno je pred nama dinamična letnja sezona,” izjavila je Maša Vasović, viša menadžerka za upravljanje prihodima Er Srbije.

U februaru 2023. godine, najpopularnije destinacije u Zapadnoj Evropi bile su Cirih, Pariz, Atina, Beč i Berlin. Kada je reč o regionu najtraženiji su bili Podgorica i Tivat. Veliko interesovanje i dalje vlada za letove Er Srbije do Istanbula, kao i za prekookeanske destinacije Njujork, Tjenđin i Čikago, do kojeg će nacionalna avio-kompanije ponovo poleteti 17. maja, nakon više od tri decenije pauze.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.