Beograd – Atraktivni novi Actros L Edition 3 stigao je u Srbiju i predstavljen je medijima u Mercedes-Benz Centru komercijalnih vozila kompanije Star Import, generalnog distributera za Mercedes-Benz, smart, Setra i Fuso vozila za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju.

„Actros je oduvek bio simbol za efikasnost, udobnost, bezbednost i pouzdanost kada je transport robe u pitanju. Sa druge strane, potrebe kupaca i njihovih vozača su nam uvek bili prioritet. Actros L Edition 3 svim vozačima nudi impresivne performanse i visok nivo zadovoljstva u vožnji. Zato sam posebno srećan što je jedan od 400 ekskluzivnih primeraka Actros Edition 3 modela našao svoj dom baš na našem tržištu“, izjavio je Aleksandar Trifunović, direktor Centra komercijalnih vozila.

Ponosni vlasnik jedinog Actros L Edition 3 kamiona na našim prostorima je porodična, beogradska firma Beokran d.o.o. Izloženi model može da se pohvali BigSpace kabinom, šestocilindarskim OM473 motorom zapremine 15.6l, snage 425kW (578hp) i obrtnim momentom od 2800 Nm. Završna boja kabine je u ovom slučaju u čelično sivoj metalik mat boji, dok je prednji deo vozila (maska hladnjaka) uvek obojen u beli aluminijum metalik boju, kako bi se garantovala visoka prepoznatljivost modela Edition 3.

Do 30 dodatnih karakteristika interijera i eksterijera daju ovom kamionu jedinstven karakter. Edition 3 luksuz obeležen je čitavim nizom karakteristične opreme. U njegovom elegantnom enterijeru, to uključuje instrument tablu i ručke na vratima od napa kože, razne unutrašnje delove sa izgledom karbonskih vlakana, krovni otvor sa ambijentalnim osvetljenjem i SoloStar sedišta sa presvlakom od bademaste bež kože. Oznaka Edition 3 na strani suvozača i osvetljena ulazna oznaka „Edition 3” na strani vozača i suvozača takođe su upadljivi. Sveobuhvatna zavesa – badem bež iznutra, crna spolja – obezbeđuje elegantnu privatnost. Isto važi i za zavesu sa zvezdom Mercedes-Benz ispred kreveta.

Istaknute karakteristike eksterijera uključuju ekskluzivne nalepnice na bočnom zidu, natpis „Edition 3“ u belom aluminijumskom štitniku od sunca sa dva dodatna LED fara, amblem Actros napred u tamnom hromu i natpis Actros na gornjem zadnjem delu zida kabine. Ulazne stepenice od nerđajućeg čelika su upečatljive karakteristike na bočnoj strani vozila.

Kao ograničeni specijalni model Actros L sa „vau!“ efektom, Edition 3 je po prvi put predstavljen na sajmu IAA Transportation 2022 u Hanoveru.