Beograd, 06. jun 2023.  – Autokomerc Karting centar, prva karting staza koja je otvorena u Srbiji, organizovao je danas veliku trku za predstavnike sedme sile. Karting je bio pun, učestvovalo je preko 30 novinara različitih redakcija i imali smo priliku da vidimo brojne sjajne vozače, koji su nam priredili spektakl na stazi.

U kategoriji tematskih medija, u čijem sastavu su mnogi vozači sa višegodišnjim trkačkim iskustvom, pobedu je odnela redakcija SAT-a, sa predstavnikom Darkom Gigićem. Darko je odvozao krug sa najboljim vremenom od 49,51 sekundi i time obezbedio pobedu svojoj redakciji. Drugo mesto je zauzeo Zoran Živkov iz redakcije Top Speed-a sa vremenom od 51,62 sekunde, i na trećem mestu se našao Aleksandar Radoičić sa sjajnih 59,49 sekundi!

Ekipa SAT i pobednik Darko Gigić

U kategoriji informativnih medija, kolege iz različtih redakcija su pokazale zavidno umeće vožnje kartinga. Pobedu je odneo Nebojša Lindić, predstavnik redakcije portala Nova.rs sa sjajnim vremenom od 51,30 sekundi. Na drugom mestu se našao Marko Lakić iz redakcije Politike, sa vremenom 53,39. Na postolje za treće mesto popeo se Nebojša Mandić iz redakcije Srpskog Telegrafa čiji je najbrži krug iznosio 53,55 sekundi.

Informativni mediji – Lindić najbrži

Autokomerc Karting Centar je prva karting staza koja je otvorena u Srbiji, u septembru smo napunili 20 godina, i cela ova godina nam je oboležena ovim jubilejom.  Tim povodom organizovali smo veliku press karting trku i ugostili više od 30 vozača na našoj stazi. Atmosfera je bila sjajna, videli smo veoma dobre i talentovane vozače, i zahvaljujemo se svima na fenomenalnom iskustvu koje su nam priredili!“ izjavila je Jovana Mihajlović, marketing menadžer kompanije Autokomerc.

Autokomerc Karting centar postoji više od 20 godina i poseduje karting stazu dugu 750 metara, sa rental kartinzima koji jednog od dva najveća svetska proizvođača. Posluje u sklopu kompanije Autokomerc doo, koja je u decembru prošle godine proslavila jubilarni 30. rođendan i predstavlja najstariju porodičnu kompaniju u domaćoj automobilskoj industriji.

Tokom više od 20 godina rada, Autokomerc Karting centar je  ugostio hiljade rekreativnih vozača, vozača amatera i profesionalnih trkača, te mnogo kompanija koje su kod nas organizovale team building-e i za svoje zaposlene i događaje za partnere. Deset godina za redom smo organizovali amaterski karting turnir „Budi Pobednik“, u kojem je glavna nagrada bio automobil, a trenutni rekord staze iznosi 46,758 sekunde i čeka da bude oboren! Vidimo se na startu!