Autor fotografija Aleksandar Jančević.Ovogodišnji dobitnik prestižne Nagrade za životno delo koju dodeljuje UEPS je Dejan Nedić, prvi čovek marketinške agencije FCB Afirma, koji je više od 30 godina profesionalno prisutan u tržišnim komunikacijama.

Mnogobrojnim aktivnostima, inovativnim idejama i pristupima doprineo je razvoju oglašavanja u zemlji i unapređenju regionalnih i nacionalnih komunikacionih tokova i saradnji. Lično i u okviru svoje agencije posvećen je neprofitnim humanitarnim projektima, a posebno podržava mlade u mnogim segmentima. Angažovan je u oblasti društveno odgovornih kampanja i u oblasti razvoja i socijalnog uključivanja različitih društvenih grupa, podizanju nivoa njihove afirmacije, edukacije i socijalne uključenosti. Jedan je od ključnih nosilaca ovakvih trendova i ideja, i kroz saradnju sa relevantnim državnim institucijama, fakultetima i organizacijama civilnog društva učestvovao je u različitim inicijativama koje su za cilj imale realizovanje društveno korisnih ciljeva.


„Ova nagrada je pokazatelj da ono što sam gradio 33 godine u advertajzingu ima smisla. Stalno se menjam i ne odustajem od onoga što sam zamislio, a afirmacija spolja može da nam pomogne da se zaustavimo i da vidimo gde se nalazimo iz perspektive drugih. Kad bismo prestali da kreativno razmišljamo, ne bismo više bili ljudi. Ono što se menja jesu način i kanali komunikacije. Treba da razumemo jezik vremena u kojem živimo“, rekao je Nedić.


Primajući nagradu, istakao je da je njegov izbor da bude okružen mlađim saradnicima i zahvaljujući njima vidi da su sadašnjost i budućnost u dobrim rukama. Kompanija FCB Afirma, koju on vodi, ove godine slavi 28 godina uspešnog rada, a FCB mreža, kojoj pripada već 21 godinu, ove godine slavi 150 godina postojanja.
Pre šest godina agencija FCB Afirma dovela je prestižni međunarodni festival „Young Lions“ u Srbiju, a on se od početka realizuje u okrilju UEPS-a. Ovo je prilika svim mladim ljudima da budu deo ovog prestižnog marketinškog festivala i da svetu pokažu kreativnost i ideje.
Dejan Nedić uvek ističe značaj kolektiva koji zajedno sa njim učestvuje i podržava mnogobrojne humanitarne akcije, među kojima su do sada realizovane Bitka za znanje, Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, Edukacija i prevencija raka kože, i mnoge druge.