Er Srbija je 15. maja 2023. godine, letom JU394 u 17:30, uspostavila direktne letove između Beograda i Hamburga. Do drugog grada po veličini u Nemačkoj, srpska nacionalna avio-kompanija leteće tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, srede i petka.

Inauguracioni let Er Srbije svečano je dočekan na hamburškom aerodromu smeštenom 8,5 kilometara severno od centra grada.

„Hamburg je deveta destinacija naše kompanije u Nemačkoj pored Berlina, Diseldorfa, Frankfurta, Hanovera, Nirnberga i Štutgarta iz Beograda, kao i Kelna i Frankfurt-Hana do kojih letimo sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu. Verujemo da će naša nova, redovna linija između Beograda i Hamburga biti podjednako zanimljiva i onima koji do tog grada na severu Nemačke putuju poslovno, kao i onima koji žele da ga upoznaju turistički. Brojni su razlozi da posetite Hamburg i zato već danas rezervišite kartu“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Hamburg je raznolik i inspirativan grad koji impresionira svojim pomorskim šarmom. Posetite spektakularne hamburške mjuzikle, predstave i pozorišta ili organizujte piknik u nekom od parkova. Obavezno prošetajte obalom reke Elbe gde se nalazi i zgrada Filharmonije, jedno od najpoznatijih obeležja grada. Hamburg je kroz istoriju bio centar klasične muzike i svetu je dao velikane poput Bramsa i Mendelsona, čak su i legendarni Bitlsi upravo tu započeli karijeru.

Er Srbija nudi dobru povezanost iz Hamburga, preko Beograda, do drugih destinacija u svojoj mreži poput Soluna, Atine, Istanbula, Bukurešta, Sofije, Tirane, Skoplja, Sarajeva, Rima, Malte, Splita, Dubrovnika, Tivta, Podgorice, Beča, Pule, Rijeke, Zadra, Firence, Katanije, Napulja, Palerma i Larnake.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.