Foto: Dragan Gojić

Dobitnik najznačajnije godišnje nagrade Privredne komore Vojvodine „Kosta Mirosavljević“ za uspešno poslovanje i postignute rezultate u oblasti poljoprivrede za 2022. godinu je kompanija MK Agriculture iz Novog Sada, koja posluje u okviru MK Group.

„Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što je ove godine MK Agriculture proglašen za najuspešnije privredno društvo iz oblasti poljoprivrede. Izražavam svoju zahvalnost na činjenici da je Privredna komora Vojvodine primetila naša ostvarenja i prepoznala trud i vrednosti koje delimo. Ova nagrada biće nam dodatni podstrek da idemo u korak sa svetskim trendovima uz investicije MK Group u digitalizaciju i podizanje produktivnosti.“

Prisutnost proizvoda fabrike za preradu povrća „Flora“ koja posluje u sastavu ove divizije MK Group na tržištu je u konstantnom porastu. Stvorena je moderna fabrika sa godišnjim kapacitetom prerade preko 12.000 tona povrća. Jabuke iz kompanije Agrounija izvoze se u preko 25 zemalja na tri kontinenta, zahvaljujući ulaganju od preko 4 miliona evra u najmoderniju opremu za kalibraciju i pakovanje jabuke, i antifrost sistem u jabučnjaku. MK Group je investirala prošle godine i u kupovinu sistema za automatsku mužu na farmi krava u Bečeju sa 2.000 grla, čime je omogućeno postizanje izuzetnih proizvodnih rezultata, te je tako godišnja proizvodnja mleka trenutno 10 miliona litara.

Nagrade MK Agriculture i drugim najuspešnijim privrednim društvima i pojedincima uručene su na svečanosti povodom 104. godišnjice postojanja Privredne komore Vojvodine. Tom prilikom priznanja su dodelili Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine i Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.