Zagrevanje za Weekend.16 – Slavoj Žižek još jednom obećao da će doći u Rovinj

U susret  16.  izdanju najbolje regionalne konferencije, brojni ljubitelji Weekend Media Festivala okupili su se u restoranu But u središtu Zagreba na zagrevanju za novo izdanje festivala, koji će i ove godine, od 21. do 24. septembra, u Rovinju okupiti i prezentovati najbolje od domaće i regionalne komunikacijske, marketinške, medijske i kreativne industrije. Mnogobrojna poznata i manje poznata lica tako su u opuštenom druženju podržala novo izdanje Weekenda, a među njima su bili i Ida Prester, Bizzo, Andrea Andrassy, Antonija Blaće, Petar Štefanić, Dražen Oreščanin, Damjan Rudež, kao i brojni drugi.

„Naš cilj je podsticanje promena, inovacija i povezivanje ljudi. Weekend Media Festival je mesto gde se rađaju i razmenjuju ideje, ostvaruju saradnje i stiču nova znanja. Otvaramo prostor za dijalog i razvijanje novih perspektiva. Tako nas i na Weekendu.16 čeka pažljivo osmišljen program koji pokriva različite aspekte komunikacijske i marketinške industrije, kao i tehnologije i kreative. Najvažnije je da publika oseti da nas pokreće strast prema onome što radimo i da se iz godine u godinu trudimo stvarati sve sadržajnije programe festivala“, naglasio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Ovogodišnji program Weekenda se fokusira na aktuelnosti iz marketinške, komunikacijske, medijske, kreativne, gejming i IT industrije, ali i psihologije i umetnosti i tako (p)ostaje epicentar novih ideja i trendova. Program osmišljen tako da oduševi, inspiriše i podstakne na akciju, ove godine je bogatiji za nešto sasvim novo. Weekend Media Festival od svog prvog izdanja izlazi iz okvira, uvek rastući i šireći se u nova područja. Osluškujući potrebe tržišta u proteklih nekoliko godina, Weekend će se u svom 16. izdanju proširiti na područje ljudskih potencijala.

Tako će od 21. do 24. septembra u sklopu Weekenda.16 biti održan prvi HR.Weekend, namenjen svim HR profesionalcima, voditeljima ljudskih potencijala, poslodavcima i predstavnicima kompanija, kao i svima onima koji su zainteresovani za razvoj i primenu inovativnih strategija u upravljanju ljudskim resursima. Jedna od istinskih zvezda prvog HR.Weekenda je dr. Nikolaos Dimitriadis, direktor i suosnivač vodeće kompanije u području neuronauke, Trizma Neura, koji povezuje neuronauku i ponašanje sa područjem marketinga, komunikacija, leadershipa i obrazovanja.

Ali, ko sve dolazi na Weekend.16?

Žižek je ponovno obećao da će doći naslov je panela uglednog slovenskog filozofa Slavoja Žižeka koji tvrdi da će ove godine sigurno biti u Rovinju krajem septembra i na Weekendu.16 govoriti o svim izazovima današnjega društva. Osim vrsnog filozofa, posetioci iz celog regiona će imati priliku da čuju predavanja svetski poznatih imena poput Kishore Mahbubania, bivšeg predsednika Saveta bezbednosti UN-a, diplomate, intelektualca i autora poznatog po analizi međunarodnih odnosa i geopolitike, koji će u istoimenom panelu otkriti Je li (se) Zapad izgubio?. Tanya Golesic, glavna izvršna direktorka kanadske modne kompanije Mackage i jedna od najmoćnijih žena u svetu luksuzne mode približiće svet luksuza iz prve ruke. Osim njih, publici će zanimljivosti iz svojih industrija otkriti i Kai-Marcus Thäsler, nemački stručnjak iz područja outdoor oglašavanja, Munawar Ahmed, HR stručnjak koja je partner u kompaniji Oliver Wyman i gostujući predavač na Standfordu, Jan Grarup, nagrađivani danski ratni fotoreporter, kao i David Silverman, producent globalno popularne animirane serije The Simpsons.

Antonija Blaće i Andrea Andrassy

Sve novosti možete pratiti na našem webu, kao i putem Instagram i Facebook profila.