Er Srbija je 31. maja 2023. godine, letom JU750 u 11:55 časova, uspostavila sezonsku liniju između Beograda i Irakliona. Do administrativnog centra ostrva Krit nacionalna avio-kompanija leteće četiri puta sedmično, ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom.

Avion Er Srbije, erbas A320 svečano je dočekan na aerodromu u Iraklionu, smeštenom pet kilometara istočno od centra grada.

„Iraklion je raskrsnica tri kontinenta i jedno od najživljih mesta na Mediteranu, a od danas i nova destinacija u našoj rastućoj mreži. Uvođenjem letova do tog grada osnažili smo prisustvo Er Srbije u prijateljskoj Grčkoj. Tokom juna poletećemo i do Rodosa, Krfa i Hanje i tako putnicima dati mogućnost da do tih popularnih destinacija za odmor stignu brzo i jednostavno,” rekao je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Da biste upoznali Iraklion u pravom svetlu, predlažemo da obilazak započnete posetom staroj luci u kojoj se i danas nalazi brodogradilište iz srednjeg veka. Odatle, ulicom Avgustu, možete stići do crkve Svetog Tita, sagrađene davne 1872. godine. Ne propustite Arheološki muzej, jedan od najznačajnijih u Grčkoj, u kome su svoj dom našla jedinstvena blaga Minojske civilizacije. Nedaleko od Irakliona nalazi se i drevni grad Knosos u kojem je, prema legendi, živeo Minotaur.

Nacionalna avio-kompanija Republike Srbije putnicima nudi dobru povezanost iz Irakliona preko Beograda, do Amsterdama, Berlina, Bolonje, Ciriha, Diseldorfa, Kopenhagena, Hamburga, Frankfurta, Pariza, Praga, Rima, Venecije, Ljubljane, Zagreba, Podgorice i mnogih drugih gradova.

Više informacija o aktivnostima Er Srbije možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.