Er Srbija je , 7. aprila 2023. godine, letom JU808 u 00:30 časova, uspostavila redovnu avio-liniju do Ankare. Direktni letovi između srpske i turske prestonice obavljaće se četiri puta nedeljno, svakog utorka, četvrtka, petka i subote, avionima tipa erbas A319.

Prvi let srpske nacionalne avio-kompanije između Beograda i Ankare dočekan je na aerodromu „Esenboga Ankara“ smeštenom 28 kilometara severno-istočno od centra grada. To je treći po veličini aerodrom u Turskoj, sa godišnjim kapacitetom preko 15 miliona putnika.

„Uvođenje direktnih letova između dva glavna grada, produbiće već dobru privrednu, društvenu i kulturnu saradnju Srbije i Turske i dodatno olakšati kretanje ljudi i robe. Za nedelju dana, tačnije 15. aprila, Er Srbija će pored Istanbula i Ankare, poleteti i do Izmira, dok će tokom predstojeće letnje sezone naši čarteri leteti do Antalije, Alanje, Bodruma i Dalamana”, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Ankara je glavni grad Turske i drugi grad po veličini u toj zemlji. Smeštena je u centru Anadolije, na istoku anadolske visoravni i na nadmorskoj visini od 850m. Važan je kulturno-istorijski, trgovački i umetnički centar, a u prošlosti je bila i glavna stanica između istoka i zapada na putu svile. Kosmopolitski duh grada oseća se na svakom koraku, a njen šarm, tradicija i autentičnost nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.