Er Srbija je 8. maja, u ranim jutarnjim časovima, premašila 1,000,000 prevezenih putnika od početka 2023. godine, dok je taj rezultat u 2022. godini ostvarila tek 8. jula, odnosno čak dva meseca kasnije. U do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini, srpska nacionalna avio-kompanija je do broja od milion putnika stigla 25. juna, odnosno mesec i po dana kasnije u odnosu na tekuću godinu. Imajući u vidu postojeće trendove, Er Srbija očekuje da u 2023. godini premaši brojku od tri i po miliona prevezenih putnika.

„Kada smo sredinom marta zabeležili našeg petstohiljaditog putnika u 2023. godini znali smo da je taj rezultat izuzetan i verovali smo da će novi uspesi brzo uslediti. Samo dva meseca kasnije, ponovo obaramo sopstvene rekorde. Po prvi put od kada poslujemo pod imenom Er Srbija, već u maju smo prevezli milion putnika. Uz izvanredne mesečne rezultate, deset uzastopnih rekordnih meseci po broju realizovanih letova i prevezenih putnika i profitabilni prvi kvartal 2023. godine, imamo razloga da budemo zadovoljni. Ostvareni rezultati nas motivišu da u narednom periodu budemo još bolji i efikasniji,” rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Srpska nacionalna avio-kompanija će tokom letnje sezone leteti do više od 80 destinacija širom sveta. Pored matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, kompanija u Srbiji leti i sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ i međunarodnog aerodroma „Morava“ kod Kraljeva. U prvom kvartalu 2023. godine, od ukupnog broja putnika koji su do željenih destinacija leteli sa beogradskog aerodroma, skoro polovina, odnosno 49 odsto putovalo je letovima Er Srbije.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.