Posle izuzetno dobrog odziva na nedavno završenom konkursu za nove agente kontakt centra Er Srbije u Nišu, srpska nacionalna avio-kompanija odlučila je da udvostruči broj agenata koje će zaposliti u tom gradu. Na konkurs se prijavilo oko 400 kandidata iz Niša i okoline, a posle testiranja i identifikovanja više desetina vrlo kvalitetnih kandidata, Er Srbija namerava da, umesto prvobitno planiranih 20, već u prvoj fazi zaposli 40 novih agenata. Konkurs je raspisan nakon što je Er Srbija odlučila da pored postojećeg kontakt centra u Beogradu zaposli dodatne agente i u Nišu, u cilju pružanja još bolje usluge za korisnike.

Pored agenata kontakt centra, srpska nacionalna avio-kompanija jačaće svoje kapacitete u Nišu i tako što će njena ćerka-firma Air Serbia Ground Services (ASGS), u tom gradu otvoriti službu za balansiranje vazduhoplova. Izdvojeno odeljenje za Load kontrolu u prvoj fazi brojaće 10 agenata. 

„Veoma smo zadovoljni odzivom kandidata za pozicije koje smo oglasili, kao i činjenicom da smo pronašli odlične kandidate. Pored toga, kao nacionalna avio-kompanija, izuzetno smo ponosni što možemo da doprinesemo zapošljavanju i lokalnom ekonomskom razvoju u ovom delu Srbije. Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše tehnike koji bi radili na održavanju flote,“ izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Er Srbija trenutno radi na obezbeđivanju i opremanju poslovnog prostora u centru Niša u kojem će raditi novi agenti kontakt centra i odeljenja za Load kontrolu.

Tokom letnje sezone, srpska nacionalna avio-kompanija će sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu obavljati direktne letove do Atine, Kelna, Frankfurt-Hana, Istanbula, Ljubljane i Tivta. Pored redovnih linija, Er Srbija će i u čarter saobraćaju leteti do popularnih letnjih destinacija.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.