Beograd, 19. januar 2023. – Kompanija Hemofarm je, drugu godinu zaredom, dobitnik priznanja „Najbolji poslodavac“ (Top Employer), koje dodeljuje Institut Top Employers, za uslove koje pruža zaposlenima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. U isto vreme, STADA grupa je proglašena za Najboljeg poslodavca u Evropi.

Sertifikacija Top Employer za najboljeg poslodavca ukazuje na posvećenost Hemofarma boljim uslovima rada, jer realizuje odlične politike i prakse ljudskih resursa, kao i brojne pogodnosti koje pruža za razvoj svojih zaposlenih. Hemofarm je, potvrđivanjem ovog sertifikata, dokazao da je deo poslovne zajednice, koja je prepoznata kao lider po kreiranju dobrih uslova za svoje zaposlene.

„Sprovodeći u praksi najviše svetske standarde u poslovanju, Hemofarm je, zahvaljujući kontinuiranim ulaganjem u zaposlene, kroz učenje, razvoj, jedinstvenost i društveno odgovorne inicijative, po drugi put dobio prestižno međunarodno priznanje ’Top Employer’. Ovo predstavlja zajednički trud i uspeh, a zahvalna sam svim kolegama koji su dali svoj doprinos da zasluženo dobijemo ovo priznanje u Srbiji, BiH i Crnoj Gori. ’Top Employer’ je naše veliko dostignuće koje dokazuje pravac razvoja naše organizacije i kulture rasta. Uverena sam da ćemo na isti način nastaviti i u godinama koje dolaze“, izjavila je Irina Skitjajeva, senior direktorka Ljudskih resursa u Hemofarm grupi.

Hemofarm je ostvario maksimalne rezultate u digitalizaciji HR funkcije, razvoju organizacione kulture i vrednosti, održivom razvoju, strategiji, kao i poštovanju različitosti i inkluzije. Hemofarm je jedna od osam kompanija koja je dobila ovo priznanje u Srbiji, jedna od dve u Bosni i Hercegovini, i jedina u Crnoj Gori.

Generalni direktor organizacije Top Employers Institute David Plink je istakao da su ovogodišnji dobitnici priznanja uvek pokazivali da brinu o razvoju i dobrobiti svojih zaposlenih i da oni time kolektivno obogaćuju tržište rada.

Priznanje „Najbolji poslodavac” (Top Employer), jedno je od najznačajnijih priznanja u oblasti ljudskih resursa koje se dodeljuje kompanijama koje ispunjavaju stroge svetske standarde u odnosu prema svojim zaposlenima. Osnovan pre više od 30 godina, Top Employers Institute je sertifikovao 2 053 kompanije iz 121 zemlje/regiona. Sertifikovani Najbolji poslodavci imaju pozitivan uticaj na živote više od 9,5 miliona zaposlenih na globalnom nivou.