Huawei Mate X3 je najnoviji sklopivi telefon kompanije Huawei, koji je predstavljen evropskim korisnicima početkom maja. Kao prvi ultra lak, ultra tanak pametni telefon sa četiri zaobljene ivice i velikim ekranom na preklop, Huawei Mate X3 unapređen je na svim poljima, uključujući unutrašnji i spoljašnji ekran, višedimenzionalne šarke nove generacije i načine povezivanja.

“Huawei Mate X3 je odličan flagship telefon koji ispunjava očekivanja korisnika sklopivih telefona. Kombinujući inovativnu tehnologiju, vodeću estetiku i moćne performanse, Huawei Mate X3 će korisnicima pružiti najbolje iskustvo do sada i uvesti ih u novu eru sklopivih telefona.”, rekao je Ričard Ju, generalni direktor Huawei Consumer Business Group.

Inovativni materijali: ultra tanak, ultra lak i ultra izdržljiv pametni telefon

Huawei Mate X3 pomera granice mašte, sa težinom od svega 239g, debljinom od samo 11,08mm kada je savijen, a 5,3mm kada je rasklopljen, čineći ga najtanjim i najlakšim pametnim telefonom velikog, sklopivog ekrana na svetu.  Zaobljen sa četiri strane i prijatan za korišćenje, telefon pruža neuporedivu udobnost prilikom držanja.

Značajno umanjenje težine uređaja postignuto je primenom ultra laganog i jakog aluminijuma i ultra laganih vlakana ugljenika, koji su jedinstveni na nivou industrije. Huawei Mate X3 takođe poseduje najtanju Type-C komponentu u industriji, kao i IPX8 ocenu za otpornost na vodu, koje ga zajedno čine neuporedivo tankim i istrajnim.

Huawei Mate X3 opremljen je vrlo laganom i izdržljivom, višedimenzionalnom šarkom nove generacije i funkcionalnim Flex-Stop režimom za izvanredno iskustvo. Osovina za rotaciju, u obliku krila, omogućava precizno otvaranje i preklapanje telefona, bez ikakvog napora. Flex-Stop sistem je stabilan i funkcioniše glatko, bez napora prilikom otvaranja i zatvaranja – pružajući komotno, elegantno i visokokvalitetno iskustvo korisniku.

Vodeći dizajn: spektakularno veliki ekran, pouzdan iznutra i spolja

Huawei Mate X3 opremljen je spoljašnjim 3D OLED ekranom dijagonale 6,4 inča i savitljivim unutrašnjim OLED ekranom dijagonale 7,85 inča, pri čemu oba ekrana podržavaju ultra visoku rezoluciju i jačinu piksela od 426 PPI. Ovo ga čini prvim savitljivim pametnim telefonom koji je dobio TÜV Rheinland sertifikaciju (za preciznost boja i preciznu projekciju boja). Po prvi put, opremljen je i inteligentnim displejom osetljivim na svetlost kojim ekran pruža konzistento iskustvo gledanja u različitim okruženjima, održavajući jasan prikaz čak i u slabo osvetljenom ambijentu.

Huawei Mate X3 poseduje SGS dualni sertifikat od pet zvezdica, koji potvrđuje kvalitet izdržljivog Kunlun stakla na spoljašnjem ekranu, ali i na savitljivom unutrašnjem ekranu, koji je pritom i otporan na udarce.

Vrhunske performanse: optimizovana funkcija konektovanja

Kako bi obezbedio poboljšano konektovanje u okruženjima kao što su podzemne železnice ili garaže, Huawei Mate X3 uvodi unapređenu tehnologiju komunikacije koja obezbeđuje visokokvalitetan i stabilan signal za korisnike. Wrap-Around Antenna Design efikasno pojačava signal kada je telefon rasklopljen, dok Intelligent Dual-Mode Tuning poboljšava jačinu signala kada je telefon preklopljen. Takođe, opremljen je tehnološkom inovacijom kompanije Huawei, Dual-Connection Signal Enchacement, koja poboljšava jačinu signala prilikom držanja uređaja u ruci.

Dostupnost i cena

Lansiranje Huawei Mate X3 označava novu eru savitljivih telefona i korisnicima  pruža idealno premium iskustvo preklopnog ekrana, uz vodeće tehnološke inovacije. Huawei Mate X3 će biti dostupan u 2 boje – crnoj i zelenoj, a u prodavnicama se može naći od 22. maja po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 289,999.00 RSD.

###

O kompaniji Huawei Consumer BG

Proizvodi i usluge kompanije Huawei su dostupni u više od 170 država i koristi ih trećina svetske populacije. Četrnaest centara za istraživanje i razvoj je otvoreno u Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer BG je jedna od tri poslovne jedinice firme Huawei i pokriva pametne telefone, računare i tablete, nosive uređaje i klaud usluge, itd. Globalna mreža firme Huawei je izgrađena na 30-godišnjoj stručnosti u industriji telekomunikacija i posvećena isporuci najnovijih tehnoloških otkrića klijentima širom sveta.

Za više informacija, molimo vas da posetite: https://consumer.huawei.com/rs/