Upravni odbor Asocijacije automobilskih novinara Srbije, kome je predsedavao Dragan Milutinovič predsednik AAN, je na jučerašnjoj sednici održanoj u Beogradu, odredio žiri za ovogodišnji izbor Automobila godine u Srbiji 2023.

Za predsednika žirija je izabran Vladica Šljivić dugogodišni specijalizovani novinar i urednik portala Plumrace. com.

Za članove žirija su izabrani Mladen Radulovič (Kurir,), Aleksandar Tucaković (RTS), Miljan Terzić (AutoBild), Aleksandar Uglješić ( Dmotion.rs), Dragan Milutinović , predsednik Asocijacije automobilskih novinara Srbije i Petar Živković (FerMarket.rs), generalni sekretar AAN.

„Folksvagen ID4“

Pored Automobila godine u Srbiji 2023. žiri će izabrati i „Eko automobil godine u Srbiji 2023. U konkurenciji su svi automobili koji su se pojavili na tržištu Srbije između dva izbora, odnosno Sajma automobila u Beogradu.

PR 2022- godine Aleksandar Andrić Toyota Srbija.

Tradicionalno, Asocijacija automobilskih novinara (AAN) proglašava i “PR-a” godine u Srbiji ceneći odnos prema predstavnicima javne reči, broj objavljenih PR tekstova i informacija u medijima (i to ne samo članica AAN), omogućavanje specijalizovanim novinarima da se što bolje upoznaju sa novim modelima, tehnologijama, ali i sa radom kompanije, kako u Srbiji i regionu, tako i na tržištima Evrope i sveta.

Prošle godine titulu Automobila godine u Srbiji dobila je „toyota yaris cross“, „Eko-automobil 2022.“ je „folksvagen ID4“, a za PR godine proglašen je Aleksandar Andrić iz Toyote Srbija.

Proglašenje najboljih biće obavljeno na Sajmu automobila u Beogradu (23.-29. mart 2023.)