• Jeep® Avenger je osvojio nagradu Autovista Grupe za rezidualnu vrednost u kategoriji malih električnih vozila na baterije (BEV)
  • Slaveći očuvanje vrednosti, ova nagrada je od posebnog značaja ključnim kompanijama automobilske industrije poput OEM, lizing preduzećima i operaterima voznih parkova
  • Na osnovu podataka Autovista Grupe iz 17 različitih evropskih država, nagrade su dalekosežne u regionu

Potpuno novi, potpuno električni Jeep® Avenger odabran je za pobednika nagrade Autovista Grupe za rezidualnu vrednost u kategoriji malih BEV vozila.

„Vrlo smo uzbuđeni zbog kategorije malih BEV vozila, s obzirom da smo tokom protekle dekade videli povećanje broja teških, velikih i skupih potpuno električnih modela,“ izjavio je doktor Kristof Engelkirhen (Christof Engelskirchen), glavni ekonomista Autovista Grupe. Ova nagrada dolazi u trenutku kada je usvajanje na masovnom tržištu pravi izazov sa kojim se tehnologija suočava. Izbor malih BEV vozila ostaje ograničen na tržištima polovnih automobila, ali je nedavno bilo više novih predstavljanja modela.

Uži izbor za kategoriju malih BEV vozila sadržao je 26 automobila, od kojih su svi bili među prvih pet u jednoj od 17 zemalja koje su analizirali stručnjaci Autovista Grupe. U skladu sa pristupom malih BEV automobila, kategorija je ispitala sve tipove karoserije u A i B segmentu, pri čemu su se SUV-ovi takmičili sa malim hečbekovima.

Nedavno lansirani Jeep Avenger ostvario je najbolji performans u svojoj kategoriji, prema mišljenju sudija. Potpuno nov, čvrst i ne tako mali sa otprilike 4,1 metrom dužine, takođe može da se pohvali da ima VLTP kombinovani domet od 395 km što ga stavlja u sam vrh svoje grupe.

„I ono najbitnije, zaslužno je RV šampion unutar svoje kategorije malih BEV vozila,“ izjavio je Engelkirhen.

Za dodatne informacije o modelu Avenger molimo posetite sajt https://www.jeep.rs/jeep-avenger/elektro