Prenosivost džepnih dimenzija
USB 3.2 Gen 2 performanse

Beograd, Srbija – 6. septembar 2023 – Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima, danas je predstavio XS1000 External SSD, malo i izuzetno elegantno rešenje za backup podataka. XS1000 se pridružuje XS2000 kao potpuno novi proizvod u Kingstonovoj ponudi eksternih SSD uređaja. Oba drajva su izuzetno kompaktnih dimenzija I teže ispod 29 grama kako bi se pružila prenosivost džepne veličine i težine.
Kingstonov XS1000 nudi brzine čitanja do 1050MB/s i velike kapacitete do 2TB pružajući dovoljno prostora za ogromnu količinu fotografija, videa zapisa i drugih datoteka. Drajv dolazi sa USB-C®3 na USB-A kablom i zadržava kompatibilnost sa prethodnim verzijama kako bi se osiguralo neometano povezivanje sa starijim uređajima. Malih dimenzija poput priveska za ključeve, XS1000 služi kao pouzdan pratilac za jednostavno backupovanje podataka, garantujući kontinuirani pristup vašim važnim dokumentima, dragim uspomenama i drugim fajlovima.


„Naši kupci traže praktično, brzo i pouzdano rešenje za skladištenje podataka, po pristupačnoj ceni. Uz novi XS1000, oni ne moraju da traže dalje, imajući u vidu više opcija za eksterno skladištenje koje sada nudimo“, rekla je Lini Cheliian, poslovna menadžerka – Prosumer Flash i SSD, Kingston, EMEA. „Ovaj uređaj smo dizajnirali tako da bude elegantan i kompaktan, uz veličinu koja odgovara svega polovinom veličine standardnog SSD-a. To osigurava prenosivost bez premca, i XS1000 čini vrhunskim izborom za one koji traže kombinaciju praktičnosti i vrhunskih performansi dostupnih na tržištu.”


XS1000 je dostupan u kapacitetima od 1TB i 2TB I podržan je ograničenom petogodišnjom garancijom4 uz besplatnu tehničku podršku.

XS1000 External SSD specifikacij:
Ultimativna prenosivost: kompaktan i težak nešto manje od 29 g, ovaj elegantni, potpuno crni SSD staje u vaš dlan, omogućujući vam da u pokretu bez napora nosite svoje podatke.
Pouzdano backupovanje podataka: Prenesite i sačuvajte svoje dokumente, velike fotografije i videozapise bez prekida i tako ponesite sve sa sobom.
Povećan kapacitet: proširite svoju digitalnu biblioteku velikim kapacitetima do 2TB2 kako biste sačuvali dragocene trenutke života.
Podrška za USB 3.2 Gen 2: Postignite brzine čitanja do 1050 MB/s1 uz kompatibilnost sa USB 3.2 Gen 1, čime se osigurava neometano povezivanje sa starijim uređajima.
Interfejs: USB 3.2 Gen 2
Brzina1: do 1,050MB/s čitanja, 1,000MB/s pisanja
NAND: 3D
Kapaciteti2: 1TB, 2TB
Dimenzije: 69.54 x 32.58 x 13.5mm
Težina: 28.7g
Materijal kućišta: Metal + Plastika
Radna temperatura: 0°C~40°C
Temperatura skladištenja: -20°C~85°C
Garancija/Podrška4: Ograničena petogodišnja garancija sa besplatnom tehničkom podrškom
Kompatibilnost5: Windows® 11, 10, macOS® (v.10.15.x +), Linux (v. 4.4.x +), Chrome OS™, Android™, iOS/iPadOS® (v.13+)

Tabela kompatibilnosti

USB 3.2 Gen 2

Windows® 11

Windows® 10

macOS (v. 10.15.x +)

Linux (v. 4.4.x +)

Chrome OS™

Android™

iOS/iPadOS® (v.13+)

XS1000 External SSD

Part Number
Kapacitet

SXS1000/1000G
1TB

SXS1000/2000G
2TB

1 Na osnovu internog testiranja. Brzina može da varira u zavisnosti od hardvera, softvera i upotrebe hosta. USB 3.2 Gen 2 host uređaj je potreban za optimalne brzine.
2 Neki od navedenih kapaciteta na fleš uređaju za skladištenje koriste se za formatiranje i druge funkcije i stoga nisu dostupni za skladištenje podataka. Kao takav, stvarni raspoloživi kapacitet za skladištenje podataka je manji od onoga što je navedeno na proizvodima. Za više informacija idite u Kingstonov vodič za fleš memoriju
3 USB Type-C® i USB-C® su registrovani zaštitni znakovi USB Implementers Foruma
4 Ograničena garancija zasnovana na 5 godina ili „SSD Life Remaining“ koji se može pronaći pomoću Kingston SSD Manager-a. Novi, nekorišćeni proizvod će pokazati vrednost indikatora istrošenosti od sto (100), dok će proizvod koji je dostigao granicu izdržljivosti ciklusa brisanja programa pokazati vrednost indikatora istrošenosti od jedan (1). Posetite Kingston.com/wa za više detalja.
5 Kompatibilnost sa Windows, macOS, Linuk, Chrome OS, iOS/iPadOS i Android uređajima može da varira i u velikoj meri zavisi od softvera/hardvera hosta (pogledajte sajt za podršku proizvođača hosta za mogućnosti). Za Android/iOS/iPadOS uređaje može biti potreban dodatni OTG kabl (ne isporučuje ga Kingston).