Svega mesec i po dana posle završetka konkursa

Dodatne celine Er Srbije u Nišu sa ukupno 60 novih zaposlenih počele su sa radom. Za samo mesec i po dana, nacionalna avio-kompanija sprovela je konkurs, izabrala i obučila nove agente Kontakt centra u Nišu i oni su zvanično počeli sa radom na ekskluzivnoj lokaciji u centru grada na Nišavi. Pored toga, deset novih CLC agenata iz Niša pridružilo se kompaniji Air Serbia Ground Services (ASGS), ćerci-firmi Er Srbije i ubuduće će pružati podršku u kontroli zemaljskog opsluživanja aviona.

Na taj način, nacionalna avio-kompanija je svoj tim osnažila sa 60 novih zaposlenih iz Niša i okoline, dajući doprinos lokalnoj zajednici u kojoj već dugi niz godina uspešno posluje.

„Izuzetno smo zadovoljni početkom rada naših novih kapaciteta u Nišu, od kojih imamo velika očekivanja. S druge strane, raduje nas i što našim poslovnim aktivnostima direktno doprinosimo lokalnom ekonomskom razvoju Niša i okoline,” rekao je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije. On je dodao da je srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji u realizaciji projekta veliku pomoć pružila niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje. „Zahvaljujući toj saradnji, dobili smo značajnu logističku i tehničku podršku, kao i prostoriju za obuke novih zaposlenih Er Srbije iz nišavskog okruga. Većina selektovanih kandidata već je obučena i počeli su sa radom. Trenutno posao obavljaju pod supervizijom kolega iz beogradskog Kontakt centra, a za nekoliko dana počeće da rade i samostalno. U toku su obuke za drugu grupu novih agenata koji će se nakon položenih testova priključiti kolegama. Očekujemo da će svih 50 agenata biti aktivno do kraja aprila,“ rekao je Rupić.

Na konkurs za nove agente Kontakt centra Er Srbije, koji je bio otvoren do 8. marta 2023. godine, prijavilo se oko 400 kandidata iz Niša i okoline. Tokom dana otvorenih vrata, sredinom marta, testirano je i selektovano 50 novih agenata Kontakt centra, koji su potom prošli i dvonedeljnu obuku. Izuzetan odziv na konkurs i odgovarajuće kvalifikacije kandidata doprineli su da Er Srbija umesto prvobitno planiranih 20, već u prvoj fazi zaposli 50 novih agenata svog Kontakt centra u Nišu.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.