U selu Pružatovac u subotu 9. septembra održaće se četvrta po redu manifestacija „Kosmajski kazan” u organizaciji Mesne zajednice Pružatovac i kompanije “Bibli”, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Mladenovac.

Program počinje u 14 časova izložbom hrane i pića malih proizvođača iz Kosmajskog kraja, pripremljenih na tradicionalan način u kazanima. Za 16 časova planiran je kulturno-umetnički program gde će nastupiti KUD ”Šumadija” iz Vlaške, predstaviće se i brat i sestra, frulaši, Jelisaveta i Svetozar Šutić, a specijalni gost biće pevač Ivan Milinković, bivši vokal grupe „Legende”.

Cilj manifestacije „Kosmajski kazan” je razvoj seoskog turizma, afirmacija tradicionalno pripremljene hrane i malih proizvođača, uz obogaćivanje društvenog života meštana Kosmajskog kraja. Dosadašnje manifestacije su okupile veliki broj izlagača, kao i preko 500 posetilaca.

Dođite da zajedno uživamo u bogatom kulturno-umetničkom programu i tradicionalno pripremljenoj hrani i piću koje će predstaviti izlagači iz kosmajskog kraja.