Projekat JPP za rekonstrukciju javnog osvetljenja u Zaječaru dobitnik posebne pohvale od strane UNECE-a

Atina, 08.05.2023. – U Atini je od 3. do 5. maja održan 7. UNECE Međunarodni forum o javno-privatnom partnerstvu (JPP), kao i takmičenje ,,UNECE JPP i nagrada za infrastrukturu“ za projekte JPP koji doprinose ciljevima održivog razvoja i cirkularnoj ekonomiji.

Na takmičenju je učestvovalo 49 projekata iz celog sveta, među kojima i dva iz Srbije: projekat JPP za rekonstrukciju javnog osvetljenja na teritoriji grada Zaječara i projekat za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti prevoza putnika na teritoriji grada Bora, od kojih je projekat za javno osvetljenje u Zaječaru, koji je realizovao /sei.rs/”Smart Energy Investment kfT, dobio posebne pohvale od strane Međunarodnog žirija zbog postizanja značajnih ušteda električne energije i smanjenja emisije štetnih materija u atmosferu. Ovo je prvi JPP projekat iz Srbije koji je predstavljen na jednom značajnom skupu kome su prisustvovali svetski eminentni stručnjaci iz oblasti javno-privatnog partnerstva.

Predstavljanje Projekta Jelena Tadić / Autor fotografija je SEI.

Tema ovogodišnjeg Foruma bili su aktuelni i novi izazovi, kao i mogućnosti na globalnom, nacionalnom i lokalnom nivou u oblasti JPP-a, sa fokusom na važan spoj zelenih i digitalnih transformacija i infrastrukturnim projektima koji doprinose ciljevima održivog razvoja (SDGs).

Događaj je organizovan od strane UNECE-a, u saradnji sa Gradom Atinom, uz podršku Vlade Grčke.