Er Srbija je počela da saobraća po letnjem redu letenja koji će važiti do 28. oktobra 2023. godine. U navedenom periodu, nacionalna avio-kompanija obavljaće redovne i sezonske letove do više od 80 destinacija širom sveta, od kojih do preko 20 Er Srbija nije letela tokom 2022. godine. U letnjoj sezoni nacionalna avio-kompanija Republike Srbije pojačaće saobraćaj između Beograda i Severne Amerike, i uz dnevne letove do Njujorka, od 17. maja uspostaviti direktnu liniju do Čikaga. Nove destinacije u mreži Er Srbije, poput Ankare, Krakova, Ohrida, Varne i Rodosa, realizovaće se četiri puta nedeljno, dok će do Tel Aviva, Kaira, Hamburga, Geteborga, Kelna i Hanje putnici biti u prilici da lete tri puta nedeljno.

Najfrekventnija destinacija Er Srbije tokom letnjeg reda letenja biće Tivat sa 40 nedeljnih letova, slede Podgorica, Cirih i Istanbul sa 21 letom, Beč sa 18, Budimpešta sa 17, odnosno Atina, Larnaka, Ljubljana, Pariz, Skoplje, Tirana i Zagreb sa 14 nedeljnih letova. Među najfrekventnijim destinacijama nacionalne avio-kompanije nalaze se i Rim sa 12 letova nedeljno, Prag sa 11, Amsterdam i Milano sa 10. Devet puta nedeljno, Er Srbija će leteti do Barselone, Bukurešta, Londona i Sofije, dok će do Berlina i Soluna nacionalna avio-kompanija leteti osam puta u toku nedelje. Do Kopenhagena, Diseldorfa, Frankfurta, Sarajeva i Stokholma, udobnim avionima Er Srbije, putnici će tokom letnjih meseci biti u prilici da lete svakodnevno.

„Rezultati koje smo ostvarili u prvom kvartalu ove godine pokazuju da je pred nama dinamična letnja sezona. Potražnja za letovima naše kompanije je velika, nezavisno od destinacije. Po prvi put u našu mrežu uveli smo direktne letove do Lisabona, Izmira, Krfa, Marselja i ti letovi su izazvali posebno interesovanje. Putnike će nesumnjivo obradovati i povećanje broja nedeljnih letova do Italije, Španije, Nemačke, Turske, Grčke, Severne Amerike, kao i mogućnost da tokom letnje sezone iz Niša lete do Atine, Kelna, Frankfurt-Hana, Istanbula, Ljubljane i Tivta,“ izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja Er Srbije.

Pored direktnih letova ka najtraženijim evropskim i svetskim destinacijama, Er Srbija zahvaljujući kod-šer partnerstvima povezuje Beograd i Peking, Šangaj, Hongkong, Melburn, Sidnej, Singapur, Aman, Sejšele i mnoge druge gradove.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.