Nastavak višegodišnje uspešne saradnje NLB Grupe i Saveza ekonomista Srbije

Nakon višegodišnje uspešne saradnje vodeće regionalne bankarske grupacije NLB Grupe i Saveza ekonomista Srbije, NLB Komercijalna banka je ove godine generalni sponzor 30. jubilarnog Kopaonik biznis foruma. Nova članica NLB Grupe nastaviće tradiciju snažne podrške i pouzdanog partnerstva najznačajnijem poslovnom događaju u Srbiji i regionu, koji će se održati od 5. do 8. marta na Kopaoniku, sa centralnom temom Otpornost ekonomije u neizvesnim vremenima – Ključni izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan.

Tokom četiri dana u okviru programa biće održana 34 panela, kao i plenarne sesije i specijalni događaji, u kojima će učestvovati više od 200 govornika – predstavnika Vlade, Narodne banke Srbije, diplomatskog kora, akademske zajednice, nevladinog sektora, međunarodnih finansijskih institucija, privrednih komora regiona i regionalne privrede.

„Spajanjem Komercijalne i NLB Banke u NLB Komercijalnu banku, u aprilu prošle godine je okončan jedan od najkompleksnijih i najuspešnijih integracionih procesa u regionu. Nova banka objedinila je 4,7 milijardi evra vrednu zajedničku aktivu, oko milion aktivnih klijenata, preko 25 procenata veći kreditni portfolio, kao i značajno više proizvoda i usluga. Za izuzetno kratak vremenski period, uspela je da nadmaši zavidan uspeh integracije i zabeleži snažan napredak u svim ključnim segmentima poslovanja. Prvo poglavlje u istoriji nove banke, ispisali smo rezultatima iznad svih planova i predviđanja – dinamičnim rastom, povećanjem učešća u bankarskom sektoru i duplo boljim rezultatom u odnosu na prethodnu godinu. Najvažnije, održivim i odgovornim poslovanjem, koje počiva na dubokom poznavanju industrije, opravdali smo poverenje svoje matične grupe i klijenata, koji su sada deo naše NLB porodice“, istakao je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke i učesnik panela „Bankarski sektor: Šta mogu biti negativne posledice ekonomske krize?“.

On je dodao da kao nova članica jedne od najvećih regionalnih bankarskih grupacija, sistemska i jedna od najvećih banaka na tržištu Srbije, NLB Komercijalna banka ima veliku odgovornost da podrži ekonomski oporavak i dalji razvoj nacionalne privrede, posebno u trenutnim izazovnim ekonomskim uslovima.

Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke

„Svedoci smo da je nedavna konsolidacija bankarskog tržišta dovela do povlačenje stranog u korist regionalnog kapitala i jačanja prisustva igrača koji, poput NLB Grupe, potiču iz regiona i u njemu igraju sistemsku ulogu. Naša matična Grupa ima kapacitete i snažnu motivaciju da ulaže u razvoj novih kanala, finansira velike razvojne projekte, i zavidan nivo finansijskog znanja stavi u službu razvoja čitave privrede. Zbog toga je Kopaonik biznis forum za nas prilika da ljudima iz ključnih sektora, ali i najširoj javnosti predstavimo konkretna rešenja za stvaranje održive budućnosti čitavog regiona, koji za nas nije tačka na mapi, već dom“, dodao je on.

Pored učešća Vlastimira Vukovića na tradicionalnom bankarskom panelu, NLB Komercijalna banka organizovaće dva događaja na Kopaonik biznis forumu – Panel „ESG: Reputaciona šansa, zahtev investitora ili zakonska regulativa“, kojim će moderirati Dejan Janjatović, zamenik predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke, kao i specijalni događaj „ESG NLB Heroji“, koji će na jednom mestu povezati našeg proslavljenog glumca Andriju Miloševića i pobednike različitih „zelenih“ konkursa Banke i istinske aktiviste održivog poslovanja.