• Dostupne su dve moćne varijante modela
  • Prvi SUV coupe sa ekskluzivnom AMG E PERFORMANCE hibridnom tehnologijom
  • Elektrifikovani AMG 2,0-litarski četvorocilindrični motor sa električnim turbo punjačem izduvnih gasova
  • AMG RIDE CONTROL šasija sa podesivim prigušenjem i upravljanjem zadnje osovine
  • AMG karakteristične dizajnerske karakteristike za eksterijer i unutrašnjost

Affalterbach. Nekoliko nedelja nakon predstavljanja novog Mercedes-AMG GLC SUV-a, brend za performanse i sportske automobile predstavlja novi GLC Coupe. On upotpunjuje uspešnu seriju srednje veličine iz Mercedes-AMG-a i postavlja još jedan vrhunac u portfoliju modela svojom kombinacijom dinamične elegancije i karakterističnih AMG karakteristika. Upečatljive proporcije i uzbudljive površine naglašavaju njegov nepogrešiv izgled, upotpunjen visokokvalitetnim enterijerom.

Na raspolaganju su dve moćne varijante modela: GLC 63 S E PERFORMANCE Coupe je prvi hibridni SUV coupe AMG brenda (kombinovana potrošnja goriva: 7,5 l/100 km, kombinovana emisija CO2: 170 g/km, kombinovana potrošnja energije: 12,7 kVh /100 km) sa snagom sistema od 500 kV (680 KS) na startu.

Tu je i početni model, GLC 43 4MATIC Coupe (kombinovana potrošnja goriva: 10,2-9,8 l/100 km, kombinovana emisija CO2: 232-223 g/km) sa snagom od 310 kV (421 ks) i kratkim-termin pojačanjem od 10 kV (14 KS) preko starter generatora na remenski pogon (RSG). Obimna standardna oprema sa upravljanjem na zadnjoj osovini, pogonom na sve točkove, AMG SPEEDSHIFT MCT 9G menjačem sa kvačilom za mokro pokretanje i AMG RIDE CONTROL suspenzijom sa prilagodljivim prigušenjem, podržava dinamično iskustvo vožnje.

„Sa novim Mercedes-AMG GLC Coupe-om obraćamo se kupcima koji traže sportski stil života i dinamičan dizajn u kombinaciji sa impresivnim performansama. Raznovrsne i visokokvalitetne tehničke komponente garantuju najviši nivo dinamike i zadovoljstva u vožnji. Sa vrhunskim modelom GLC 63 S E PERFORMANCE Coupe, sada nudimo i naš inovativni hibridni pogon u ovom segmentu, koji garantuje širok spektar iskustva u vožnji”, kaže Michael Schiebe, izvršni direktor Mercedes-AMG GmbH i šef poslovnih jedinica Mercedes-Benz G-Klasa i Mercedes-Maybach