Nakon višegodišnjeg uspešnog organizovanja Nedelje privatnosti, organizacija Partneri Srbija ove godine organizuje, drugu po redu,  Školu privatnosti.
Učešće u Školi privatnosti je besplatno za sve polaznike i polaznice.

Sa zadovoljstvom pozivamo sve one koji žele da saznaju više o razvoju prava na privatnost, savremenim izazovima za zaštitu privatnosti, posebno u kontekstu razvoja novih tehnologija i bezbednosnih pretnji, ali i o načinima na koje mogu da ostvare i zaštite svoje pravo na privatnost u različitim sferama života, da se prijave za učešće u ovogodišnjoj Školi privatnosti.

Glavni program Škole će trajati četiri i po nedelje (od 17. oktobra 2023. do 14. novembra 2023. godine) i sastojaće se od 9 online predavanja, koja će biti organizovana utorkom i četvrtkom u trajanju od 18:00 do 19:30. Za sve polaznice i polaznike koji su uspešno završili osnovni program, biće organizovane dve uživo sesije 26. januara 2024. godine, u okviru Nedelje privatnosti.

Sva predavanja biće organizovana online, preko Zoom platforme, a neke od tema Škole privatnosti biće:

  • regulativa u oblasti privatnosti i zaštite podataka o ličnosti u Srbiji i svetu;
  • digitalni nadzor, digitalna higijena;
  • veštačka inteligencija i pravo na privatnost;
  • zaštita privatnosti pripadnika osetljivih grupa, zaštita podataka u radnom odnosu, zaštita podataka o ličnosti u sektoru bezbednosti;
  • zaštita privatnosti u kontekstu platformizacije javnih usluga.

Predavanja će održati stručnjaci iz Srbije i regiona sa bogatim iskustvom u ovoj oblasti.

Svi zainteresovani za Školu privatnosti mogu poslati svoju prijavu na mejl adresu  office@partners-serbia.org zaključno sa 30. septembrom 2023. godine, sa naznakom “Prijava za Školu privatnosti.” Prijava treba da sadrži biografiju i motivaciono pismo (ne duže od 300 reči) u kom će polaznik/polaznica obrazložiti šta ga/ju je motivisalo da se prijavi i na koji način će znanja stečena tokom Škole privatnosti primeniti u svom budućem radu i životu. Zbog materijala koji će se koristiti, poželjno je da polaznici i polaznice imaju solidno poznavanje engleskog jezika. Po završetku Škole, polaznici i polaznice će dobiti sertifikate o završenoj Školi privatnosti.

Kako bi predavanja i radionice bili efikasno prilagođeni za praćenje i učešće, broj učesnika je ograničen na 30. Partneri Srbija će svim polaznicima i polaznicama koji su uspešno prošli proces selekcije poslati obaveštenje i detaljnu agendu predavanja do 9. oktobra 2023. godine.

Škola privatnosti je finansijski podržana od strane Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške, Američkog udruženja pravnika – Inicijative za vladavinu prava i Misije OEBS-a u Srbiji.