Ukoliko ste u skorije vreme birali poklon za vama dragu osobu, velika je verovatnoća da vam je jedna od ideja bio neki personalizovani predmet – od notesa do komada garderobe, sa kojim bi ta osoba mogla da se poistoveti. Šoljice za kafu sa značajnim ili šaljivim porukama, duksevi i majice sa ličnim motivima, fotografijama, notesi, sveske, danas su izuzetno popularni i retko kome se ne dopada to da sve što ima u svakodnevnoj upotrebi bude personalizovano i potpuno unikatno. Od lokalnih brendova koji kreiraju komade garderobe ili predmeta za svaki dan do pojedinaca koji se odlučuju da svoje ideje pretvore u delo, sve je više ovakvih predmeta.
Razlog velikoj popularnosti ovakvih vidova štampe je upravo u tome što u današnje vreme možete imati proizvod koji ste „sami dizajnirali“, a da to bude i pristupačno. Tehnološke inovacije omogućile su da gotovo svaki predmet bez izuzetka može da bude personalizovan, a da to bude pristupačno i u potpunosti održivo, menjajući industriju iz korena.

Jedna od kompanija koja je lider kada govorimo o inovacijama ove vrste jeste Epson. Epsonovi štampači, među kojima se ističu modeli poput SureLab SL-D1000A, SureColor F2200, WorkForce Enterprise AM-C6000, CW-C4000e Series i SureColor SC-F100, omogućavaju svim korisnicima da održivo i efikasno unaprede svoje projekte i proizvode.
Model Epson SureLab SL-D1000A predstavlja sjajan štampač koji brzo i precizno prenosi dizajn na tekstil i to sa izuzetnim kvalitetom, čineći ga idealnim za umetnike, dizajnere.

Sve više je modnih dizajnera koji se oslanjaju na ovakvu vrstu rešenja, dajući nam uvid u novu, održivu budućnost mode. Sa druge strane, tu je i model SureColor F2200, koji je odličan na štampanje na tkaninama, a donosi vrhunsku reprodukciju slika. Ovaj model je prilagodljiv i pristupačan, omogućavajući kreativcima da lako stvaraju personalizovanu odeću i tekstilne proizvode.
Još jedna serija koja donosi neverovatne inovacije jeste WorkForce Enterprise AM-C6000, koja pruža poslovnim korisnicima mogućnost štampanja brendiranih tekstilnih proizvoda i šolja, kao i serija CW-C4000e kojanudi širok spektar boja i visokokvalitetnu štampu, čineći ga praktičnim izborom za male proizvodnje i preduzetnike koji žele proširiti svoju ponudu personalizovanih proizvoda. Tu je i SureColor SC-F100, kompaktni štampač, koji omogućava rekreativcima i manjim preduzetnicima da lako stvaraju personalizovane proizvode, kao što su majice sa sopstvenim dizajnom i to po vrlo pristupačnim cenama.
Ove tehnologije su korisne za raznoliku publiku, uključujući dizajnere, umetnike, preduzetnike, male brendove i čak korporacije koje žele unaprediti svoj vizuelni identitet.


Pored toga što su atraktivna, ova rešenja popularna su i zbog toga što su u potpunosti održiva. Nove tehnologije štampe na tekstilu i personalizaciji predmeta su postale ključni igrač u kreativnom i poslovnom svetu. Ova inovativna rešenja omogućavaju širokom spektru korisnika, uključujući dizajnere, preduzetnike i umetnike da izraze svoju kreativnost i stvore jedinstvene proizvode. Otpadaju tradicionalne granice pristupa ovim tehnologijama, čineći ih dostupnim i manjim proizvođačima i pojedincima koji žele personalizovati svoje proizvode, bilo da je reč o odeći, šoljama ili drugim predmetima.
Jedna od ključnih prednosti ovih tehnologija je brzina i preciznost štampe, što omogućava efikasno i masovno personalizovanje proizvoda. Osim toga, visok kvalitet štampe i širok spektar boja omogućavaju korisnicima da postignu profesionalne rezultate bez potrebe za velikim investicijama u proizvodne kapacitete. Ove tehnologije predstavljaju korak dalje ka personalizaciji, transformišući način na koji se ljudi izražavaju kroz svoje proizvode i brendove.