Beograd, 10. oktobar 2023. godine – Počev od 1. oktobra, Beograđani mogu da iniciraju plaćanje usluge gradskog prevoza iz Yettel aplikacije, dok je plaćanje parkinga za vozila ovim putem moguće u gradovima širom Srbije.

U aplikaciji, Yettel korisnici mogu da u realnom vremenu dobiju informaciju o parking i autobuskim zonama i cenama. Za sada, karte je moguće kupiti za gradski prevoz u Beogradu, dok je uslugom slanja poruka za parking pokriveno 45 gradova i opština. Planirano je da u narednom periodu plaćanje parkinga kroz Yettel aplikaciju bude moguće i na preostalim teritorijama i zonama širom zemlje na kojima se parking plaća.

Saša Filipović

„Yettel aplikaciju trenutno koristi 1,3 miliona ljudi svakog meseca, i taj broj konstantno raste. Korisnici mogu u svakom trenutku da aktiviraju usluge, ostvare uvid u saobraćaj i potrošnju, plate e-račun i mnogo toga drugog. Za sve ostale, tu su Yettel Shopping, kao platforma za popuste, Zelene staze za bolje snalaženje u prirodi. Sada, plaćanje parkinga i gradskog prevoza dostupno je Yettel korisnicima kroz našu aplikaciju. U narednom periodu, planirano je uvođenje dodatnih funkcionalnosti i nastavak na radu i razvijanju platforme“, kaže Saša Filipović, izvršni komercijalni direktor Yettela.

Yettel aplikacija najbolje je ocenjena domaća aplikacija iz telekomunikacionog sektora na Google App Store-u. Neke od usluga na Yettel platformi otvorene su za sve zainteresovane. Ipak, najveće pogodnosti namenjene su upravo Yettel korisnicima, i imaju za cilj imaju da uštede vreme i povećaju kvalitet života korisnika uz korišćenje savremenih tehnologija.