Gejdon (Gaydon), UK. – Novi Range Rover Sport SV je najsnažniji i najdinamičniji Range Rover Sport do sada, koji objedinjuje vrhunske performanse i dinamiku sa jedinstvenom sposobnošću, prefinjenošću i minimalističkim dizajnom Range Rovera. Niz njegovih tehnologija za unapređenje performansi uključuje najnapredniji sistem suspenzije u njegovoj klasi7 i senzorni zvučni sistem sa koristima za dobrobit.

Predvodnik u performansama na području savremenih luksuznih vozila zauzima svoje mesto na vrhu osvežene linije Range Rovera Sport, jer na novi nivo podiže sportski stav, dinamičnu sposobnost i izražajnu prisutnost.

U skladu sa visokim performansama novog Range Rovera Sport SV je i ekskluzivni dizajn unapređenog protoka vazduha, koji pruža izražajniju i elegantniju estetiku, uz izbor funkcionalnih lakih i tehničkih materijala koji pojačavaju njegove sposobnosti visokih performansi.

Pokreće ga isključivo novi 4,4-litarski benzinski motor Twin-Turbo MHEV V8 od 635 KS i  750 Nm2, što je za 60 KS i 50 Nm više od prethodne generacije motora Range Rovera Sport SVR, Superpunjenog 5,0-litarskog V8, a novi Range Rover Sport SV može da ubrza od 0 do 60 mph za samo 3,6 sekundi1 i postigne najveću brzinu od 180 mph. Emisije CO2 takođe su 15 procenata niže u odnosu na V8 od 575 KS iz prethodnog modela.

Te jedinstvene performanse omogućava kombinacija funkcija koje donose uštedu mase do 76 kg1, uključujući u svetu prvu opciju 23-inčnih točkova od karbonskih vlakana na proizvodnom automobilu, karbonsko-keramičke kočnice (opcija dostupna po prvi put u Range Roveru) i standardno ugrađena aerodinamička poboljšanja, uključujući i poklopac motora od karbonskih vlakana.

Džeraldina Ingam (Geraldine Ingham), glavna direktorka, Range Rover, rekla je: „Novi Range Rover Sport SV je uzoran primer Range Roverove filozofije, ne samo kao odvažne evolucije koja nadilazi njegovog prethodnika Range Rovera Sport SVR, već i u individualizovanom pristupu našim najprobirljivijim klijentima.“

Kao uzoran primer Range Roverove filozofije savremenog luksuza, novi Range Rover Sport SV u početku je rezervisan za izabrane klijente širom sveta sa pozivnicom, sa specifikacijama za SV EDITION ONE koje predstavljaju izbor kombinacija najboljih funkcija, boja i završnih slojeva. Svaki Range Rover Sport SV EDITION ONE unapređen je ekskluzivnim oznakama na prednjem razdelniku, središnjoj konzoli, pragovima i pristupnim svetlima. Svaki Range Rover Sport SV EDITION ONE već je dodeljen klijentu Range Rovera.