Foto: Samsung

  • Pedeset priznanja za Samsung Electronics na takmičenju International Design Excellence Awards 2023
  • Samsung je osvojio srebrnu i tri bronzane nagrade, a dao je i 46 finalista za inovativna dizajnerska rešenja koja podižu životni stil i iskustvo potrošača

Beograd, 28. avgust 2023 – Samsung Electronics saopštio je da je dobitnik priznanja za svoj dizajn na međunarodnom takmičenju International Design Excellence Awards (IDEA) 2023, gde je osvojio jednu srebrnu i tri bronzane nagrade, a može i da se pohvali sa 46 istaknutih finalista.

IDEA je jedan od najprestižnijih svetskih programa nagrada za dizajn i održava ga Američko društvo industrijskih dizajnera (IDSA). Osnovano 1980. godine, takmičenje IDEA nagrađuje dostignuća u industrijskom dizajnu. Ove godine IDEA je izabrala pobednike u 20 kategorija, uključujući kućne aplikacije, elektroniku široke potrošnje i digitalnu interakciju. Ključni kriterijumi obuhvataju, između ostalog, inovacije u dizajnu, prednosti za korisnika, korist za društvo i još mnogo toga.

Samsung dizajn odražava promene vrednosti kompanije i inovativnu tehnologiju. Kompanija je prepoznatljiva po svojoj izvrsnosti u dizajnu usredsređenom na životni stil i iskustva potrošača.

Naglašavajući važnost „filozofije dizajna usmerene ka čoveku“, TM Roh, direktor Samsung divizije za mobilne uređaje i rukovodilac centra za korporativni dizajn, rekao je:

Nastavićemo da se trudimo da obogatimo živote naših kupaca dizajnom koji je u harmoniji sa njihovim okruženjem, kao i osnovnim dizajnom koji daje prioritet jasnoći svrhe proizvoda.

Samsung je osvojio jednu srebrnu nagradu za najsavremeniji proizvod

AirDresser po meri, sredstvo za čišćenje odeće koje zadovoljava potrebe potrošača koji žele bržu i lakšu negu odeće, koje koristi veštačku inteligenciju radi lakše i higijenske brige o odeći.

Samsung je osvojio tri bronzane nagrade za harmoničan dizajn sledećih proizvoda:

  • Prečišćivač vode po meri ima ugrađeni dizajn koji podrazumeva ugradnju modula za prečišćavanje vode ispod sudopere i usklađuje se sa kuhinjskim prostorom omogućavajući kupcu da odabere boju slavine koja odgovara njegovim željama i ukusima.
  • Mašina za veš po meri (Bespoke AI™ Laundry) može se pohvaliti integrisanim dizajnom za pranje i sušenje veša, radnom visinom prilagođenom većini potrošača i kontrolnom pločom kojom se upravlja i mašinom za pranje i sušilicom.
  • Jet Bot AI+ poboljšava funkcije autonomnog kretanja putem pametne AI kontrole i prepoznavanjem i razlikovanjem prepreka pomoću 3D senzora.

Od proizvoda do UX dizajna, ukupno 50 nagrada za televizore, kućne aparate i pametne telefone
U kategoriji proizvoda, širok spektar dizajna Samsung proizvoda je proglasen finalistima, uključujući:
Novi QLED 8K, televizor koji donosi impresivni doživljaj sa infinity ekranom.


Solarcell Remote, daljinski upravljač za televizor koji ima solarni panel za praktično punjenje, a ne baterije za jednokratnu upotrebu.
Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4, pametni telefoni koji maksimizuju korisničko iskustvo, sa velikim poklopcem u novom inovativnijem obliku.
Galaxy Book 3 Pro Series, prenosivi računar koja pruža pogodnije korisničko iskustvo sa vrhunskim tankim metalnim dizajnom i povezivanjem sa širokim spektrom Galaxy proizvoda.

U drugim kategorijama, proizvodi sa Samsung dizajnom koji vode računa o pristupačnosti i okruženju proglašeni su istaknutim finalistima, uključujući:
Gesture UX, koji omogućava kontrolu TV ekrana i titlova na osnovu prepoznavanja pokreta ruke radi pobošanog iskustva gledanja kod korisnika sa oštećenjem sluha.
Samsung Space Tycoon, igrica simulacije virtuelnog prostora i upravljanja na Roblox metaverse platformi u kojoj korisnici mogu da kreiraju i igraju igrice i dele iskustva koristeći Samsung proizvode.

#

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost transformativnim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, kao i LED i rešenja za livnice. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na nevs.samsung.com.