Osvojite podršku i finansiranje za svoje poslovne ideje uz kampanju She's Next, empowered by Visa

Kampanja She's Next, empowered by Visa i ove godine nastavlja sa pružanjem podrške ženama u svetu preduzetništva. Pored besplatnih online sesija i edukativnih materijala, ova godina donosi i konkurs za najbolje projekte – zainteresovane preduzetnice imaće priliku da na Velikom edukativnom događaju krajem novembra predstave svoj biznis plan i osvoje bespovratnu finansijsku podršku za realizaciju svoje preduzetničke ideje.

Jedan od posebno izazovnih segmenata pri osnivanju sopstvenog biznisa jeste finansiranje. Zato je kompanija Visa u saradnji sa Trag fondacijom obezbedila finansijsku podršku ženama preduzetnicama i onima koje to planiraju da postanu. Dodatna neophodna stavka pri poslovanju jeste vidljivost biznisa onlajn i mogućnost kupovine proizvoda ili usluge putem onlajn prodavnice.
Nagrade za najbolje projekte podrazumevaju bespovratnu finansijsku pomoć u iznosu od 5.000 evra po projektu za tri preduzetničke ideje, kao i kreiranje 20 onlajn prodavnica za preduzetnice kojima je potrebna podrška u plasiranju već razvijenog proizvoda na tržište.
Konkurs je namenjem državljankama Republike Srbije koje su fizička lica, sprovode poslovne ideje kao pojedinke, preduzetnice, direktorke ili osnivačice malog/srednjeg preduzeća ili direktorke/osnivačice udruženja građana.
Zainteresovane imaju priliku da se prijave na konkurs u periodu od 26. septembra do 24. oktobra 2023. godine, a prilikom prijave na konkurs potrebno je opredeliti se za jednu od dve opcije podrške. Tokom ovog perioda će za sve biti dostupne i dve ekspertske online sesije kreirane za adekvatnu pripremu biznis plana koji će preduzetnice dostaviti u naznačenom periodu. Po zatvaranju konkursa sledi dvostepeni proces selekcije projekata u četiri faze, u kojima učestvuju She's Next Veće žena i stručni žiri formiran za potrebe projekta.
Nakon administrativne selekcije koju će sprovesti Trag fondacija, članice She's Next Veća žena izabraće deset ideja koje će učestvovati na finalnom takmičenju Elevator pitch, za finansijsku podršku, kao i 20 projekata kojima će biti potpomognuto osnivanje onlajn prodavnice. She's Next Veće žena će odluku doneti na osnovu vizije poslovne ideje, njene poslovne perspektive, digitalizacije, društvene misije i opšteg utiska.
U okviru treće faze, deset izabranih finalistkinja proći će kroz grupne i pojedinačne obuke koje će ih pripremiti za Elevator Pitch, koji će biti organizovan u okviru Velikog edukativnog događaja u poslednjoj fazi. Tom prilikom će svaka finalistkinja imati 90 sekundi za prezentaciju svog projekta, a petočlani stručni žiri izabraće tri projekta koji će dobiti finansijsku nagradu. Takođe, žiri će na događaju dodeliti i nagrade u vidu izrade onlajn prodavnica za 20 preduzetničkih ideja.
Prijavni formular za učešće na konkursu nalazi se na sledećem linku. Za više informacija o konkursu posetite sajt Trag fondacije.
Sve žene koje imaju ideju i plan za pokretanje biznisa, kao i one koje već posluju a željne su novih znanja i iskustava, pozivamo da se prijave za članstvo u She’s Next zajednici i dobiju sve potrebne informacije o sledećim koracima u kampanji tokom 2023. godine.

O Visa Inc.
Visa Inc. (NYSE: V) is the world’s leader in digital payments. Our mission is to connect the world through the most innovative, reliable and secure payment network – enabling individuals, businesses and economies to thrive. Our advanced global processing network, VisaNet, provides secure and reliable payments around the world, and is capable of handling more than 65,000 transaction messages a second. The company’s relentless focus on innovation is a catalyst for the rapid growth of connected commerce on any device, and a driving force behind the dream of a cashless future for everyone, everywhere.  As the world moves from analog to digital, Visa is applying our brand, products, people, network and scale to reshape the future of commerce. For more information, please visit usa.visa.com/about-visa, rs.Visa.com, facebook.com/VisaSerbia