Eurobank Direktna je, u okviru samostalnog društveno-odgovornog projekta „Škola kao nacrtana za Vas”, realizovala prvu donaciju u ovoj godini, u Srednjoj školi „Sveti Ahilije“ u Arilju, a četrnaestu od početka projekta. I u 2023. godini, zahvaljujući humanitarnoj Mastercard kreditnoj kartici „Eurobank Direktna Veliko srce“ i klijentima, korisnicima ove kartice, Banka nastavlja da odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju srednjih škola širom Srbije.

Srednjoj školi „Sveti Ahilije“ u Arilju obezbeđena je nova informatička oprema u vrednosti većoj od 800.000 dinara, namenjena za kabinet u kojem će se realizovati nastava za finansijsko računovodstvene tehničare. Na ovaj način  će srednjoškolcima biti omogućeno lakše i kvalitetnije praćenje nastave.

„Veliko nam je zadovoljstvo što prvu donaciju u ovoj godini realizujemo u Srednjoj školi „Sveti Ahilije“ u Arilju. Kao i tokom prethodnih godina, projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ podržava Ministarstvo prosvete, dok posebnu zahvalnost dugujemo našim klijentima, korisnicima humanitarne Mastercard kreditne kartice „Eurobank Direktna Veliko srce“, zahvaljujući kojima se i realizuje ovaj projekat. Do sada je opremljeno 13 računarskih kabineta u 11 gradova širom Srbije, a više od 5.000 srednjoškolaca dobilo bolje uslove za učenje” – izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

Eurobank Direktna svoje društveno odgovorno poslovanje temelji i na promociji obrazovanja i kulture, pa je projekat Banke dodatno  obogaćen saradnjom sa muzejom „Dom Jevrema Grujića“, kao i saradnjom sa izdavačkom kućom Laguna. Kroz edukativni program „Putujući muzej“ učenici  imaju priliku da se kroz predavanja kustosa i radionice upoznaju sa srpskom istorijom i kulturom kao i različitim umetničkim veštinama. Dodatno, srednjoškolcima iz Arilja pružena je mogućnost da se upoznaju i druže sa književnikom Brankom Rosićem.

Tokom prethodnih 5 godina, koliko se sprovodi projekat Eurobank Direktne „Škola kao nacrtana za Vas”, opremljeno je 13 računarskih kabineta, u 11 gradova Srbije, a za te svrhe izdvojeno je više od 10 miliona dinara.

**************************************************************************************************