Turistička organizacija Srbije (TOS) je 3. februara 2023. godine boravila u Rigi gde je promovisala turističku ponudu Srbije organizatorima putovanja i novinarima na događaju koji je organizovala avio kompanija Air Baltik, u okviru sajma turizma BALTTOUR 2023.

Air Baltik je organizovao promotivni događaj za medije i organizatore putovanja sa ciljem da predstavi nove avio linije u ponudi za 2023. godinu.

Povod za učešće TOS-a na ovom događaju je najava da će od 16. maja 2023. godine Air Baltik uvesti novu avio liniju Riga-Beograd, koja će saobraćati dva puta nedeljno. To je bila prilika da se kroz reči i slike predstavi celokupna turistička ponuda Srbije i približi lepota gradova, bogatstvo kulturno-istorijskih spomenika, atraktivnost planinskih i banjskih destinacija i raznovrsna gastronomska ponuda.

Interesovanje turista iz ovog dela Evrope je veliko i očekuje se da će uvođenje direktne avio linije, uz već pažljivo kreirane marketinške kampanje, učiniti da turistička ponuda Srbije  bude još atraktivnija.