Viberova nova funkcija “ID pozivaoca” (“Caller ID”) identifikuje pozivaoce sa nepoznatih brojeva i pruža otkrivanje spema – čime omogućava korisnicima više izbora kada razmatraju da li da se jave na nepoznate brojeve  

SAN FRANCISKO, 2023 Rakuten Viber, globalni lider u privatnoj i bezbednoj razmeni poruka i glasovnoj komunikaciji uvodi novu funkciju – ID pozivaoca (“Caller ID”)  – kojom se otkriva identitet pozivaoca sa nepoznatih brojeva – i korisnici štite od spemovanja.  

Kada ste poslednji put ignorisali poziv koji vam je upućen sa nepoznatog broja? To je mogao da bude i poziv od osobe koja vam može biti važna – ali ste ipak odabrali da ga zanemarite, iako je to mogao da bude i vaš doktor ili dostavljač važne pošiljke.

Viberova nova funkcija ID pozivaoca će vam pomoći da više ne propuštate važne pozive. Korisnici aplikacije će imati izbor da aktiviraju ovu mogućnost kako bi identifikovali osobu koja čini poziv ka njima – pa i u slučaju da poziv ne stiže sa Vibera.

Uz funkciju ID pozivaoca  – korisnicima će se pri prijemu poziva, uz broj pozivaoca na ekranu prikazati upozorenje da on potiče od nepoznate osobe. Ovo je omogućeno putem prikupljanja rezultata spem poziva i brojeva koji su raportirani Viberu od strane njegovih korisnika. Po okončanju dolazećeg poziva, korisniku će na raspolaganju biti dodatne post-pozivne akcije kao što su ponovno pozivanje, raportiranje poziva, slanje poruke ili unošenje broja u memoriju mobilnog uređaja.  Proces aktivacije

“Izuetno smo srećni što našim korisnicima putem ove funkcije pružamo dodatni nivo zaštite i informisanosti”, izjavio je Ofir Ejal, Generalni direktor kompanije Rakuten Viber. “ID pozivaoca nam omogućava da se zaštitimo od spem poziva i unosi mir u našu svakodnevicu – čime našim korisnicima pružamo još jednu važnu polugu za kontrolisanje načina na koji komuniciraju.”

Postojeći korisici (sa preuzetom verzijom Vibera 19.3.0 ili novijim verzijama) su u mogućnosti da uključe ID pozivaoca (“Caller ID”) kroz odeljak “Pozivi i poruke” unutar menija Podešavanja na ekranu “Još”. Funkcija je trenutno na raspolaganju korisnicima Android uređaja u ograničenom broju zemalja – i to Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji – dok će tom spisku biti dodato još zemalja tokom narednih meseci. 

O aplikaciji Rakuten Viber

Rakuten Viber povezuje ljude bez obzira na to ko su ili odakle dolaze. Globalna baza korisnika nudi niz funkcija kao što su razgovori 1-na-1, video pozivi, razmenu poruka u grupama i ažuriranja i razgovore s omiljenim brendovima i poznatim ličnostima. Viber obezbeđuje korisnicima sigurno i besplatno okruženje za deljenje emocija. Rakuten Viber je deo Rakuten Group Inc., svetskog lidera u e-kupovini i finansijskim uslugama. Viber je zvanična aplikacija za razmenu poruka NBA tima Golden Stejt Voriors.