Rolls-Royce Motor Cars je prodao 6.021 automobil u 2022., što je 8, 0 odsto više u odnosu na isti period 2021.

· Rekordni rezultati se poklapaju sa 20. godišnjicom početka pune proizvodnje u Gudvudu

· Više od 150 novih radnih mesta otvoreno 2022. u kući Rolls-Royce u Gudvudu

· Proizvodni pogon sada zapošljava više od 2.500 ljudi koji predstavljaju preko 50 nacionalnosti

2022. je bila značajna godina za Rolls-Royce Motor Cars. Ne samo da smo otkrili Rolls-Royce Spectre, prvi potpuno električni serijski model našeg brenda, već je to bila i prva godina da smo isporučili više od 6.000 automobila u jednom periodu od 12 meseci, sa velikom potražnjom u celom našem portfoliju proizvoda. Ali kao prava kuća luksuza, prodaja nije naše jedino merilo uspeha: mi nismo i nikada nećemo biti masovni proizvođač. Rolls-Royce po meri , a provizije su takođe prošle godine bile na rekordnom nivou, a zahtevi naših klijenata su postajali sve maštovitiji i tehnički zahtevniji – izazov koji sa entuzijazmom prihvatamo – kaže Torsten Muller-Otvos, glavni izvršni direktor, Rolls-Royce Motor Cars.

Rolls-Royce je ostvario najveću godišnju prodaju u 2022. godini, isporučivši ukupno 6.021 automobila, što je 8,0 odsto više u odnosu na 202., kupcima u oko 50 zemalja širom sveta. Ovo je prvi put u 118-godišnjoj istoriji kompanije da je njena prodaja premašila 6.000 u jednom periodu od 12 meseci.

Međutim, kao prava kuća luksuza, prodaja nije primarno merilo uspeha marke. Vrednost zarade na modelima rađenim po specijalnim zajtevima klijenata bila je veća nego ikada ranije. Gotovo beskrajne mogućnosti personalizacije dovele su do toga da su klijenti spremni da plate u proseku oko pola miliona evra za svoj jedinstveni Rolls-Royce.

Pored nekih neverovatnih individualnih naručivanja i kolekcionarskih automobila, Rolls-Royce je predstavio sledeće poglavlje za izradu karoserija „Boat Tail“ – jedno od samo tri koje su napravljene i koje će ikada biti napravljene. „Coachbuild“ predstavlja vrhunac zanata i ključni je element u dugoročnoj strategiji kompanije; sledeći projekti su već u razvoju.

U 2022. Rolls-Royce je ostvario rast prodaje u skoro svim regionima, sa posebno snažnim rastom iz godine u godinu na Bliskom istoku, u Azijsko-pacifičkom regionu, SAD i Evropi.

Bliski istok je vodeći region brenda za jedinstvene narudžbine po meri – posebno opsežnu i individualnu personalizaciju po meri – i 2022. RR otvorio kancelariju (samo po pozivu) u Dubaiju, prvu izvan Goodwooda, donoseći Rolls-Royce bliže lokalnim klijentima .“ Privatne kancelarije“ biće uvedene širom sveta u narednim mesecima i godinama.

Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer, Rolls-Royce Motor Cars

Sjedinjene Američke Države su ponovo bile najveće tržište ove marke jer je nova generacija mlađih američkih preduzetnika, stvaralaca bogatstva i novih radnih mesta po prvi put privučena Rolls-Royc biserima.

Kina, koja je od vitalne strateške važnosti za Rolls-Royce je drugi najveći prodajni region ostvarila je prodaju uglavnom u skladu sa rekordnim rezultatima iz 2021. godine, uprkos stalnim preprekama u regionu.

Prodaja Rolls-Royce motornih automobila u Evropi dostigla je nove visine 2022. godine, uprkos ozbiljnim geopolitičkim izazovima koji utiču na region. Ovo je uključivalo rekordnu prodaju na nekoliko pojedinačnih tržišta, uključujući Veliku Britaniju i Nemačku.

Nakon svog trijumfalnog debija u oktobru. pre-porudžbine za Rolls-Royce Spectre, prvi ultra-luksuzni električni super kupe na svetu, premašile su najambicioznija očekivanja kompanije. Prve isporuke kupcima održaće se u četvrtom kvartalu 2023. godine –To je prvi korak ove marke ka izgradnji samo potpuno električnih automobila do kraja 2030. godine.

Potražnja za svim trenutnim modelima Rolls-Royce ostaje izuzetno velika.

Rolls-Royce uspeh bez presedana dolazi kada u januaru 2023. kompanija obeležava 20. godišnjicu kuće Rolls-Royce u Gudvudu. Sa preko 150 novih radnih mesta otvorenih tokom 2022. godine, više od 2.500 ljudi, koji predstavljaju preko 50 nacionalnosti, sada je zaposleno u Gudvudu. Rolls-Royce takođe podržava preko 100 šegrta i diplomiranih pripravnika, plus sličan broj stažiranja svake godine.

Uspeli smo jer slušamo i dosledno razvijamo naše proizvode u skladu sa ukusima i zahtevima naših klijenata, svesno podmlađujući naš brend, zadržavajući našu urođenu ekskluzivnost i retkost. U pogledu tehnologije – zadovoljan je Torsten Müller-Ötvös.