Foto:Samsung

  • Dobitnik zlatne nagrade za dizajn koji nudi prilagodljiva iskustva za različite stilove života
  • Dobitnik ukupno 80 nagrada u devet kategorija, od proizvoda do dizajna korisničkog iskustva (UX) za televizore, kućne uređaje, pametne telefone i druge uređaje

Kompanija Samsung Electronics dobitnik je ukupno 80 nagrada na International Forum (iF) Design Awards 2023, prestižnom nemačkom međunarodnom takmičenju u dizajnu. Među nagrađenima bili su i Samsung Bespoke Infinite Line frižider i kuhinjski uređaji[1] koji su osvojili zlatnu nagradu.

Osnovana 1953. kao Die Gute Industrieform e.V., iF Design Award sprovodi sveobuhvatne evaluacije u ukupno devet kategorija: proizvod, pakovanje, komunikacija, profesionalni koncept, unutrašnja arhitektura, arhitektura, dizajn usluge, korisničko iskustvo (UX) i korisnički interfejs (UI).

“Važno je dizajnirati smislena iskustva koja integrišu promenjive vrednosti korisnika sa inovativnim tehnologijama. Nastavićemo da doprinosimo životu naših korisnika, ali i našem društvu dizajnom koji zadovoljava sve potrebe”, rekao je TM Roh, predsednik i rukovodilac Centra za Korporativni Dizajn u kompaniji Samsung Electronics.

Zlatna nagrada odaje priznanje dizajnu koji nudi prilagođena iskustva za različite stilove života

Bespoke Infinite Line vrhunski je ugradni frižider koji je dostupan u izboru modela frižidera, zamrzivača ili vinskog podruma i ima vanvremenski modularni dizajn koji se besprekorno uklapa u svaki enterijer[2]. Uz jednostavne linije, visokokvalitetne prirodne materijale i karakteristike koje povećavaju praktičnost i pojednostavljuju skladištenje hrane, Bespoke Infinite Line dodaje trajnu vrednost kuhinjama korisnika.

Spoljnji deo frižidera izrađen je od vrhunskog aluminijuma koji je otporniji na udubljenja i ogrebotine te omogućava jednostavno brisanje tragova i mrlja. Unutrašnjost je svetla, prefinjena, sadrži Black Metal Cooling ploču i Tunnel Lighting — dve odlike koje predstvaljaju elegantnu ravnotežu oblika i funkcije frižidera.

Ukupno 80 nagrada, od proizvoda do UX dizajna, uključujući televizore, kućne aparate i pametne telefone

Na ovogodišnjem iF Design Awards 2023 događaju, kompanija Samsung osvojila je ukupno 80 nagrada u svim kategorijama dizajna što uključuje grupu “Proizvod“ i “UX“ u kojoj su bili najdominantniji po pitanju broja nominacija.

Uz zlatnu nagradu za Bespoke Infinite Line, Samsung je takođe dobio nagrade u kategoriji proizvoda za Odyssey Ark, prvi 55-inčni 1000R zakrivljeni ekran za gejming, Bespoke Jet™, bežični all-in-one štapni usisavač s Clean Station™ multifunkcionalnom stanicom za čišćenje i Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition, pametni telefon koji nudi ekskluzivno iskustvo prilagođavanja dopuštajući korisnicima da dizajniraju uređaj koji je jedinstven.

Nadalje, Samsung TV UX takođe je prepoznat za izvrsnost dizajna. Reč je o opcijama koje uključuju Vodič za znakovni jezik temeljen na avatarima koji na TV meniju pruža objašnjenja na znakovnom jeziku kao i Samsung Space Tycoon – igra koja se temelji na simulaciji i upravljanju virtualnog prostora na platformi Roblox metaverse. Tamo korisnici mogu stvarati, igrati igre i razmenjivati iskustva korišćenja Samsung uređaja.


[1] Dostupnost se može razlikovati zavisno od regiona

[2] Frižider je dostupan širom sveta, a dostupnost drugih proizvoda može varirati zavisno od regiona