Novi štapni usisivač nudi prvo u svojoj seriji inteligentno čišćenje koje pokreće veštačka inteligencija, moćne performanse i higijensku višenamensku stanicu za iskustvo čišćenja bez napora

Beograd, 8. jun 2023. – Kompanija Samsung Electronics najavila je globalno lansiranje Samsung Bespoke JET AI, najsnažnijeg bežičnog štapnog usisivača iz Samsung portfolia do sada, sa do 280 W usisne snage, poboljšanom All-in-One Clean Station i inteligentnom veštačkom inteligencijom (AI) temeljenom na funkcionalnosti.

“Bespoke JET AI dizajniran je za svaki životni stil zahvaljujući svojoj usisnoj snazi ​​svetske klase i prvim uslugama čišćenja zasnovanim na veštačkoj inteligenciji. S prilagođenim JET AI, Samsung isporučuje bežični štapni usisivač sa ogromnom usisnom snagom, najdužim radnim vremenom do sada i praktičnim funkcijama upotrebljivosti i održavanja kako bi pojedincima omogućili da vode svoj stil života na vrhunski način”, rekao je Junvha Lee, izvršni potpredsednik i rukovodilac Tima za Korisničko Iskustvo Poslovanja sa Digitalnim Uređajima u kompaniji Samsung Electronics.

Kako bi potrošačima pružio moćno, higijensko i inteligentno čišćenje,  predstavljajući najbolje od Samsung tehnološke inovacije do danas, Bespoke JET AI biće dostupan na nizu globalnih tržišta, uključujući UK, Italiju, Nemačku, Francusku, Poljsku, Španiju, Australiju i SAD. Prednarudžbine za svako tržište počeće od kraja juna, zavisno od regije[1]. Jedinstvena platforma sa dva modela, Bespoke JET AI 250 i Bespoke JET AI 280, Bespoke JET AI dostupni su potrošačima u izboru od dve bezvremenske Bespoke boje, Satin Black i Satin Griege.

Najsnažniji i najdugovečniji bežični usisivač do sada kompanije Samsung

Bespoke JET AI ima snažni Hexajet Motor 2.0 s do 280 W usisne snage i maksimalnom snagom motora od 720 W, što ga čini najsnažnijim Samsung vakumskim motorom do sada. Ovaj ultra lagani motor, težak samo 150 g, takođe je najlakši do sada u okviru portfolija kompanije, kako bi omogućio udobniju upotrebu istovremeno pružajući 25% povećanja usisne snage i povećanu efikasnost čišćenja od 52% u poređenju sa prethodnim modelom.

Kako bi se korisnicima omogućilo duže čišćenje bez prestanka punjenja, Bespoke JET AI ima 100 minuta rada, što je najduže vreme rada jedne baterije bilo kog Samsung bežičnog štapnog usisavača. Njegova baterija od 4500 mAh ima 80% veći kapacitet od prethodnog modela i optimizirana je da zadrži 70% svojih performansi do 500 ciklusa[2].

Prilagođeni JET AI takođe korisnicima nudi raznovrstan izbor četki i dodataka za istinski prilagodljiva iskustva čišćenja. Aktivna dvostruka četka nudi efikasno čišćenje na svim vrstama podova i ugrađenu LED rasvetu za osvetljavanje prašine na tamnim mestima, dok tanka LED četka ima vrlo pokretljiv dizajn kao i LED rasvetu za efikasno čišćenje problematičnih područja. Za praktičnije skladištenje uređaja i njegovih četkica, držač za dodatnu opremu omogućuje korisnicima da odlože svoj uređaj gde god žele.

Čišćenje temeljeno na veštačkoj inteligenciji za najefikasnije iskustvo čišćenja

Sa svojim potpuno novim AI načinom rada koji koristi Samsung AI Optimum Tech, Bespoke JET AI efikasno usisava i čisti svaki prostor. Takođe, s obzirom da je reč o prvom štapnom usisivaču koji ima ugrađenu veštačku inteligenciju, AI način čišćenja Bespoke JET AI usisivača može odrediti vrstu poda kako bi pružio optimalno čišćenje i maksimalnu efiksnost baterije.

Sa AI načinom čišćenja, Bespoke JET AI će prvo detektovati opterećenje četke na koje je naišao putem kontrolera usisnog savijanja, kao i pritisak vazduha putem svojih senzora pritiska. Zatim će se ti podaci analizirati kako bi se klasifikovala vrsta poda na koju je postavljena, a dobijeni inteligentni algoritam automatski će se primeniti kako bi se prilagodila optimalna snaga usisavanja i brzina valjka za maksimalnu efikasnost.

Prilagođeni JET AI AI način čišćenja sposoban je da smanji potrošnju baterije do 14% i povećati manevrisanje do 6% kada se koristi sa aktivnom dvostrukom četkom. Kada se, pak,  koristi sa tankom LED četkom, potrošnja baterije može se smanjiti za do 21% sa fleksibilnošću povećanom do 8%.

Uz AI način čišćenja Bespoke JET AI usisivača, SmartThings i Smart Wi-Fi povezivost omogućuje korisnicima da prilagode svoj usisivač i njegove funkcije za optimalno čišćenje i na taj način pruže vrhunsku izvedbu usisavanja kroz funkciju pametne samodijagnostike za efikasna iskustva čišćenja.

Više higijene uz nadograđeniAll-in-One Clean Station

Nadograđena JET AI Auto Empty All-in-One pruža praktičniji i higijenski način pražnjenja kante za smeće usisivača, koristeći Air Pulse tehnologiju koja automatski prazni kantu za smeće za brže i efikasnije Clean Station iskustvo.

Kada se kanta za smeće prazni, Bespoke snažna tehnologija Air Spin Edge okreće Spinning Cyclone brzinom oštrice do 1000 obrtaja u minuti kako bi ispustio sav otpad, uključujući i preostale stvari koje se mogu zaglaviti u rešetki kante za smeće.

Poboljšan All-in-One Clean Station takođe ima ažurirano automatsko zatvaranje poklopca nakon svakog odlaganja, zajedno sa snažnijim performansama upravljanja prašinom putem 99,999% višeslojnog filtracijskog sistema usisivača za hvatanje fine prašine i poboljšano uklanjanje dlaka od 99% za čistije i higijensko pražnjenje kante za smeće.

Lansiranjem Bespoke JET AI, Samsung rešava probleme sa kojima se suočavaju korisnici bežičnih štapnih usisivača širom sveta, u rasponu od prašine koja se emituje prilikom menjanja ili pražnjenja kanti za smeće, kratkog veka trajanja baterije i teškoća da se utvrdi je li prašina efikasno usisana. Zahvaljujući rasponu poboljšanih funkcionalnosti i specifikacija uređaja, korisnici sada mogu čistiti brže, pametnije, snažnije i duže uz održavanje jednostavne kontrole i uživanje u minimalnoj emisiji prašine.

Lansiranje Bespoke JET AI predstavlja nameru kompanije Samsung da poveća prisutnost na globalnom tržištu štapnih usisivača nadograđujući nasleđe kompanije da potrošačima pruža rešenja koja nude vrhunski dizajn kao i praktičnu upotrebljivost.

Kako biste saznali više o tome kako Bespoke Jet™ AI pruža korisnicima pametno, snažno i temeljno iskustvo čišćenja zasnovano na produženom vremenu rada uređaja, lakim manevrisanjem i higijenskim iskustvima pražnjenja kante za otpatke koja im je potrebna, posetite Samsung.com.


[1] Prednarudžbine za prilagođeni JET AI počeće za EU (Nemačku, Poljsku, Francusku, Norvešku, Švedsku, Italiju i UK), SAD i Australiju između kraja juna i početka jula. Tačni datumi lansiranja mogu se razlikovati zavisno od zemlje i regijie.

[2] Održava 70% kapaciteta nakon 500 ciklusa korišćenja, na osnovu kapaciteta paketa baterija (4500mA). 1 ciklus: Potpuno pražnjenje nakon potpunog punjenja (100% ~ 0%). Rezultati mogu varirati zavisno od korišćenja. Na osnovu internog testiranja.