Foto: Samsung

Samsung Electronics saopštio je da prvi podaci o prodaji Galaxy Z Flip5 i Galaxy Z Fold5 pokazuju da je prodaja prethodnih serija u Evropi premašena. 


 
„Naši najnoviji preklopni telefoni prodaju se neverovatnom brzinom“, izjavio je Benjamin Braun, generalni direktor marketinga Samsung Europe na Samsung konferenciji za novinare održanoj na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu. „Godišnja prodaja naših preklopnih uređaja premašila je prodaju Note serije u Evropi.“


 
Kompanija Samsung je 11. avgusta lansirala modele Galaxy Z Flip5 i Z Fold5 u 38 zemalja širom Evrope. Od puštanja u prodaju, ta dva modela istakli su se solidnom prodajom i premašili prodaju prethodne serije.

Strateški nastup i uspeh novih sklopivih pametnih telefona na evropskom tržištu odražava rastući trend preklopne serije u mainstream kategoriji.

Eksperti u industriji telekomunikacija predviđaju da će godišnji obim Samsung prodaje preklopnih pametnih telefona, uključujući Galaxy Z Flip5 i Z Fold5, ove godine premašiti brojku od 10 miliona komada.

U Evropi je odnos prodaje između Galaxy Z Flip5 i Z Fold5 oko 7:3. Kod Z Flip5, boje Graphite i Mint imale su veliku naklonost kupaca, dok su Z Fold5 u Phantom Black i Icy Blue bili vrlo popularni.

Galaxy Z Flip5 je pohvaljen zbog svog privlačnog dizajna i nadograđenog Flex Window ekrana koji je 3,78 puta veći nego kod prethodne serije. Konkretno, FlexCam je očarao kupce u Evropi, nudeći svestrano iskustvo kamere koje je jedinstveno kod preklopnih telefona. 

Galaxy Z Fold5 je izuzetno produktivan, nudi taskbar i S Pen i stoga bolje multitasking iskustvo korisnicima. Sa najtanjim i najlaganijim dizajnom među svim Z Fold serijama, sa smanjenjem težine za 10 g, odziv evropskog tržišta na Samsung model Z Fold5 bio je izuzetno pozitivan.