Priznanje za izvrsnost u inovacijama

Beograd, 22. februar 2023 – Zahvaljujući tehničkoj ekspertizi i vodećim inovacijama u svom sektoru, kompanija Samsung Electronics dobila je priznanje za liderstvo i izvrsnost na globalnom tržištu. Prema podacima firme za istraživanje tržišta Omdia, Samsung je ponovo zauzeo prvo mesto na globalnom tržištu TV uređaja za 2022. godinu, i to 17. godinu zaredom. Ovo dostignuće se može pripisati posvećenosti kompanije vrhunskom iskustvu gledanja i dizajnu koji je usmeren korisnicima.
 
Uz liniju vrhunskih proizvoda kao prioritetom, Samsung uspeva da održi neprikosnoveno vođstvo u sektoru TV uređaja već 17 godina, što najbolje potvrđuje njegova Neo QLED linija. Samsung je 2022. prodao neverovatnih 9,65 miliona QLED i Neo QLED TV uređaja, uz ukupnu prodaju 35 miliona televizora od uvođenja na tržište 2017. godine. Samsung je u 2022. takođe bio dominantan u sektoru ultravelikih TV uređaja i ostvario tržišni udeo od 36,1% za televizore veće od 75 inča i od 42,9% za televizore preko 80 inča. Na tržištu vrhunskih TV uređaja, čija cena premašuje 2500 dolara, Samsung je zadržao najveći tržišni udeo po prihodu od 48,6%.

Foto: Samsung


 


„Naša vodeća pozicija u sektoru tokom proteklih 17 godina rezultat je odanosti i poverenja korisnika u naše proizvode“, izjavio je Čiulgu Kim, izvršni potpredsednik za Poslovanje Vizuelnih Prikaza u kompaniji Samsung Electronics. „Nastavićemo istim putem da stvorimo vrhunsko iskustvo korišćenja uređaja koje prevazilazi savršen kvalitet slike.“


 
Samsung liderstvo na tržištu TV uređaja 17 godina zaredom je odraz posvećenosti ove kompanije da ponudi najinovativnije proizvode čiji dizajn stavlja korisnika na prvo mesto, uz stalno unapređivanje korisničkog iskustva. Uvođenje Bordeaux TV uređaja 2006. godine označilo je masovno prihvatanje LCD televizora modernog dizajna i male težine. Tada je Samsung po prvi put zauzeo vodeću poziciju na globalnom tržištu TV uređaja. Kompanija je nastavila da približava korisnicima revolucionarne tehnologije predstavljanjem svog prvog LED televizora 2009. i Smart televizora 2011. godine, pri čemu je za sve to vreme, kao i kasnije, zadržala poziciju lidera na tržištu.
 
Samsung je nastavio da pomera granice kad je reč o kvalitetu slike i inovacijama uvođenjem proizvoda sa najnovijim tehnologijama. Ova kompanija je 2017. uvela termin „ekran nove generacije“ kada je predstavila svoj prvi QLED TV, koji je koristio tehnologiju kvantnih tačaka za dostizanje 100 odsto raspona boja po prvi put u industriji. Samsung je potom 2018. lansirao revolucionarni QLED 8K, a nakon toga i Quantum Mini LED-podržan Neo QLED i MICRO LED sa sopstvenim osvetljenjem 2021. godine. Ova kolekcija inovativnih tehnologija je redefinisala standard kvaliteta TV slike i nastavila da postavlja nove okvire ove industrije.
 
Pored toga, Samsung je lider u uvođenju novih kategorija kao što je Lifestyle serija. Od čuvenog dizajna modela The Serif 2016. godine, Samsung je nastavio da razvija svoju liniju proizvoda uz dizajn namenjen unapređenju korisničkog iskustva, što potvrđuju proizvodi kao što su The Frame, The Sero, The Terrace, The Premiere i The Freestyle.
 
Posvećenost kompanije Samsung inovacijama nastavlja se i 2023. godine kroz razvoj intuitivne tehnologije osmišljene da zadovolji potrebe korisnika. Platforma SmartThings će omogućiti nesmetano integrisanje i povezivanje više uređaja, pri čemu bezbednost ostaje glavni prioritet, što će korisnicima olakšati stvaranje istinski personalizovanog iskustva koje odgovara njihovim sklonostima i potrebama.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite http://news.samsung.com.