SAP, lider na tržištu softvera za preduzeća, objavio je da je od 1. aprila Branislav Sekulović preuzeo funkciju generalnog direktora SAP Zapadni Balkan. Sekulović će tako biti odgovoran za oblikovanje i implementaciju kompanijske strategije u zemljama Zapadnog Balkana uz fokus na ubrzanu migraciju oblaka i podršku postojećim i potencijalnim klijentima koji su na putu da postanu inteligentna preduzeća.

Uz veliko iskustvo u IKT sektoru i strast prema tehnologiji, Sekulović se pridružio kompaniji SAP 2008. godine kao teritorijalni izvršni direktor prodaje. Novi generalni direktor SAP Zapadni Balkan se raduje narednim koracima i postavlja ambiciozne ciljeve za budućnost.

„Veoma sam srećan što mi funkcija pruža priliku da dodatno pomažem klijentima i partnerima da izgrade uspešne, održive i inovativne kompanije i ostvare svoje ciljeve pomoću SAP usluga. Moj cilj je promovisanje ključnih SAP vrednosti i kreiranje pozitivnog, inkluzivnog i zdravog okruženja za više od 250 kolega tako što im obezbeđujemo bezbedan prostor gde svako može da se razvija i bude najbolja verzija sebe“, izjavio je Branislav Sekulović.

“Drago mi je što mogu da poželim dobrodošlicu osobi sa toliko iskustva i motivacije kao nasledniku Predraga Ćirkovića u našem liderskom timu u regionu Istočnog klastera. Branislav je dugo sa nama i siguran sam da poseduje sve veštine kojim će odvesti SAP Zapadni Balkan ka novim horizontima u dinamičnom okruženju u kom poslujemo, konsolidovati naš uspeh i podstaći razvoj lokalnih kadrova na tržištu”, izjavila je Žozefin Gala, generalna direktorka SAP Jugoistočna Evropa.

Branislav Sekulović

Sekulović je više od 18 godina u IKT industriji, a njegove prethodne uloge su podrazumevale koordinaciju i upravljanje prodajnim i pretprodajnim aktivnostima, kao i upravljanje složenim projektnim implementacijama tehničkih rešenja.

Posle studija mašinstva na Univerzitetu u Beogradu, Sekulović je započeo karijeru u kompaniji Siemens IT Solutions and Services, gde je bio na različitim položajima kao stručnjak za prodaju, konsultant tima za predloge, a kasnije i vođa tima za predloge. Pre više od 15 godina pridružio se kompaniji SAP Zapadni Balkan kao teritorijalni izvršni direktor prodaje, a tokom poslednjih sedam godina je blisko sarađivao sa prethodnim generalnim direktorom SAP Zapadni Balkan Predragom Ćirkovićem.

„Posle više od 15 uspešnih godina na mestu teritorijalnog izvršnog direktora prodaje, uveren sam da će Branislav svojim ogromnim iskustvom obezbediti dalji kontinuirani rast SAP Zapadni Balkan i pomoći lokalnim organima i kompanijama da ostvare svoje ciljeve“, rekao je Ćirković.

Usled brzo promenjivih tržišnih zahteva, SAP planira da nastavi da se fokusira na pomaganje postojećim i novim klijentima iz privatnog i javnog sektora da transformišu svoje poslovanje i procese i da otkriju prednosti digitalizacije. Radeći s organizacijama u 25 različitih industrija, ovaj softverski gigant poseduje alate i stručnost za prilagođavanje promenama.

O kompaniji SAP

Strategija kompanije SAP je da pomogne svakom preduzeću da posluje kao inteligentno i održivo. Kao tržišni lider u softveru za preduzeća, pomažemo kompanijama svih veličina i u svim industrijama da funkcionišu na najbolji mogući način: SAP klijenti učestvuju u 87% ukupne globalne trgovine. Naše mašinsko učenje, internet stvari (IoT) i napredne analitičke tehnologije pomažu da se kompanije klijenata transformišu u inteligentna preduzeća. SAP pruža ljudima i organizacijama da duboke uvide u poslovanje i podstiče saradnju koja im pomaže da budu ispred konkurencije. Pojednostavljujemo tehnologiju za kompanije tako da mogu da koriste naš softver onako kako žele – bez prepreka. Naš sveobuhvatan paket aplikacija i usluga omogućava poslovnim i javnim korisnicima u 25 industrija širom sveta da budu profitabilni, da se stalno prilagođavaju i da ostvaruju rezultate. Uz globalnu mrežu klijenata, partnera, zaposlenih i lidera, SAP pomaže svetu da bolje funkcioniše i unapređuje živote. Za više informacija, posetite www.sap.com.