Upcycling jeste moderni i strani izraz za pravac u dizajnu, ali ne morate surfovati po platformama za ulepšavanje životnog prostora i maštati kako je to negde tamo, nama nedokučivo da imamo u domu. 

Lampe brenda SKLOP svetskog dizajna u upcycling, industrijskom, vintage stilu nalaze se tu, u Srbiji, u Beogradu i na dohvat su vam ruke.

Sve više ljudi se počinju okretati protiv bezlične industriske masovne proizvodnje roba široke namene za uređenje stambenog prostora i traže nešto jedinstveno, nešto rukom rađeno, neki element, predmet koji mogu staviti u svoj enterijer doma i dobiti sasvim novu atmosferu.  

Dvojac iz Beograda, Vladimir i Nataša, krenuli su iz zabave i zadovoljstva da od devojačkog ogledala naprave lampu i gle čuda. Posle par godina iz strasti i velike radosti izrastao je sad već prepoznaljivi srpski brend Sklop sa njihovim svetlećim skulpturama – lampama koje su jedinstvene kako po estetici, tako i po ekologiji, reciklaži, “apsajkling”(upcycling) pristupu, jednostavno – nesavršenosti savršenstva.

Jednom rečju, osvetljenje za enterijere koje unosi u prostor svoj karakter, bojeći svetlom jedinstvenu atmosferu i dajući prostoru izuzetno moderan izgled.

 Njihova svaka lampa ima ime, nosi neku svoju intimnu priču, koja je oživljava i kad je unesete u vaš prostor postaje novi član zajednice.

Materijale koje koriste 90% su elementi koji su trebali da završe na smeću, u presi i da budu zakopani na nekoj deponiji. Njih dvoje stvarima daju nov život i sasvim novu namenu, imajući svest da svaki (od)bačeni i zanemaren predmet već danas pridodaje novi teret i ovako prenatrpanoj planeti Zemlji. 

U svom autorskom radu imaju i jednu zasebnu liniju unikatnih, specijalnom tehnikom ručno vajanih, žardinjera i vaza, lampi, satova od betona, kako za enterijere tako i za vrtove i bašte, koje se rade po narudžbini. Da li ćete se prepustiti njihovoj estetici, ili ćete im dati skicu neke vaše vizije, ostaje na vama da odlučite a oni će pokušati vašu maštu da učine stvarnom.

Sa ateljeom i izložbenim salonom na obodu grada, među krošnjama hrastova ugostiće vas uz kafu i domaći sok i pokazati svoje lampe i otvoriti svoja srca.

Kako i sami kažu – važan je Čovek, a ne mušterija. 

Dobro (im)došli.