Srpski somelijer, Vuk Vuletić, predstavnik je Udruženja somelijera Srbije na Takmičenju za najboljeg somelijera sveta, koje se održava od 7. do 12. februara 2023, u pariskom hotelu Pullman Montparnasse.

Na ovom najprestižnijem somelijerskom nadmetanju, među 68 kandidata učesnika naći će se i aktuelni šampioni Evrope i Afrike, Amerike, kao i Azije i Okeanije. Konkurencija nije mala, ali Vuk se vredno sprema i čvrsto veruje da će nadmašiti svoj rezultat od pre četiri godine.

Podsećamo da je naš Vuk, 2019. godine, na istom takmičenju održanom u Antverpenu, u Belgiji, nastupio u polufinalu i zauzeo 19. mesto među 66 takmičara iz 63 zemlje sveta. Kvalifikacije i polufinale u Parizu će se održati iza zatvorenih vrata, dok će finale takmičenja biti otvoreno za publiku, 12. februara od 14 časova, u čuvenoj Paris La Defens areni.

Srpska publika imaće priliku da prati Vukov uspeh preko internet stranice i društvenih mreža Udruženja somelijera Srbije, a nadmetanje finalista će se prenositi uživo preko linka Međunarodne asocijacije somelijera – ASI.

AGENDA:

8. februar 2023. – Kvalifikacije (četvrtfinale)

10. februar 2023. – Polufinale takmičenja

12. februar 2023. – Finale takmičenja i proglašenje pobednika