Izvanredan plasman studenata Ekonomskog fakulteta na takmičenju „CFA Research Challenge“

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu ostvarili su odličan rezultat u Regionalnom finalu EMEA (Europe, the Middle East and Africa) na takmičenju „CFA Institute Research Challenge”. U konkurekciji više od 130 timova, uspeli su da obezbede plasman u finalnu rundu u kojoj su se takmičili sa predstavnicima renomiranih fakulteta iz Italije, Švajcarske, Francuske, Norveške i Hrvatske. Tokom takmičenja su pokazali izuzetno znanje i retoričke sposobnosti pred članovima žirija.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu predstavljali su studenti Andrej Gavrić, Bogdan Petrović, Luka Forgo, Katarina Mitić i Vuk Gutović uz industrijskog mentora Anastasiju Lončarević i akademskog mentora prof. dr Dragana Lončara.

Foto: Privatna Arhiva Ekonomskog fakulteta

Takmičenje CFA Research Challenge je prestižno takmičenje iz oblasti fundamentalne investicione analize, koje svake godine na globalnom nivou organizuje CFA Institute, a ove godine je održano online.

Zadatak koji su pripremali tokom poslednjih nekoliko meseci je vrednovanje akcija kompanije Fintel Energija a.d. Prvi korak je bila izrada izveštaja o procenjenoj vrednosti akcije u kojoj su formulisali svoju investicionu tezu, a potom su pred stručnim žirijem branili preporuku.

„Plasman u Regionalno finale je izuzetan uspeh, jer smo u konkurenciji više od 130 fakulteta uspeli da se plasiramo među 6 najboljih. Bila je čast takmičiti se sa najprestižnijim univerzitetima Evrope, Afrike i Srednjeg Istoka. Ovo je značajno iskustvo za sve nas i velika škola, jer smo u proteklih 6 meseci imali priliku mnogo da naučimo i da praktično primenimo stečena teorijska znanja. Za postignut uspeh posebno smo zahvalni našim mentorima, profesoru dr. Draganu Lončaru i Anastasiji Lončarević koji su nas podržavali, usmeravali i motivisali od samog početka takmičenja“ istakao je Andrej Gavrić ispred tima.