Foto: Stefan Simonović

Na ceremoniji održanoj 10.maja u Industrijskom parku Pobeda u Petrovaradinu, svečano je otvorena nova hala Crvenog krsta Novog Sada, koju je kompanija Marera Properties renovirala i ustupila toj organizaciji na korišćenje na period od deset godina, donacijom vrednom milion evra.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, predstavnici Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Novog Sada, čelnici kompanije Marera Propeties i drugi visoki zvaničnici.

Svečano je otvorena nova hala Crvenog krsta Novog Sada

Potvrđujući svoju snažnu i dugoročnu posvećenost društveno odgovornom poslovanju, i konkretno strateškoj saradnji sa Crvenim krstom, Marera Properties je za skladištenje zaliha namenjenih najugroženijim grupama u potpunosti renovirala magacinski prostor koji se prostire na više od 1.600 kvadratnih metara, i ustupila ga Crvenom krstu Novog Sada na korišćenje.

“Od samog osnivanja, mi smo kao kompanija uspostavili kao ključni prioritet unapređenje lokalne zajednice u kojoj poslujemo, ne samo putem donacija, već kroz skup društveno odgovornih aktivnosti koje zajedno čine održivi okvir za unapređenje celog društva”, izjavio je Takis Taoushanis, predsednik Upravnog odbora kompanije Marera Properties.

Takis Taoushanis, predsednik Upravnog odbora kompanije Marera Properties.

Od akvizicije Parka, u avgustu 2020. godine, kompanija Marera Properties je uložila više od dva miliona evra u rekonstrukciju postojećih kapaciteta i infrastrukturna unapređenja puteva, električne mreže i vodovoda unutar i oko Parka. 

“Ulaganjem u Industrijski park Pobeda, i renoviranjem i modernizacijom postojećih kapaciteta, kompanija Marera Properties je ne samo unapredila uslove rada zakupaca, i imidž Parka u celosti, već je time obezbedila i uslove za bolju produktivnost i više mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta”, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić zahvalio se u ime te organizacije kompaniji Marera Properties na velikodušnoj donaciji i strateškoj saradnji zahvaljujući kojoj je Crveni krst Novog Sada realizovao brojne akcije sa ciljem unapređenja životnih uslova socijalno najugroženijih grupa.

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić

O Industrijskom parku Pobeda

Pobeda je jedini industrijski park na severu zemlje koji pored logističkih i proizvodnih kapaciteta nudi skladišni i kancelarijski prostor. Lociran u neposrednoj blizini Novog Sada, park

Pobeda trenutno raspolaže sa 110 hiljada kvadratnih metara proizvodnih kapaciteta i 17 hektara zemljišta predviđenog za izgradnju novih objekata. U martu 2022. godine, Pobeda je postala deo Slobodne zone Novi Sad, čime su stvoreni uslovi za nove investicije, otvaranje novih radnih mesta i uvođenje poreskih olakšica za izvozno orijentisane kompanije. Industrijski park Pobeda je deo portfolija kompanije Marera Properties od avgusta 2020. godine.

O Marera Properties

Marera Properties je kompanija koja se bavi akvizicijom, razvojem, iznajmljivanjem i upravljanjem nekretninama komercijalne namene. Portfolio kompanije čini više od 200.000 kvadratnih metara kancelarijskih, maloprodajnih I industrijskih objekata širom zemlje, među kojima su Kalemegdan Biznis Centar, odnosno bivša Beko fabrika na Donjem Dorćolu, Palata Beograd i zgrada BIGZ-a. Marera Properties je u samom vrhu najvećih investitora na tržištu nekretnina Srbije.