Prošle godine sam proširio svoja zaduženja kao direktor Samsung divizije za mobilne uređaje i preuzeo mesto rukovodioca našeg Centra za korporativni dizajn. Moja karijera inženjera me je naučila da je najsavršeniji dizajn prepleten tehnološkim inovacijama. Ovo novo zaduženje mi omogućava da se detaljnije bavim sinergijom dizajna, inženjerstva, istraživanja i razvoja koja može da iznedri transformativna iskustva. Sa kolegama inženjerima sam se udubio u ispitivanje Samsung strategije dizajna kako bih razumeo naše korene i odredio smer našeg rasta.

Različita vremena, ista posvećenost

Samsung se 1996. godine posvetio filozofiji koja glasi: „Inspirisani ljudima, stvaramo budućnost.“ To znači da je sve što stvaramo zasnovano na dubinskom razumevanju vas, korisnika, i čvrsto verujemo da je pristup usmeren ka korisniku ključ za budućnost.

Skoro 30 godina kasnije smo još uvereniji u to dok razmišljamo o fluidnoj prirodi ljudske interakcije. Korisnici više cene iskustvo od pukih dostignuća i svrsishodne veze od sirove tehnološke sposobnosti. Podelili smo Samsung filozofiju dizajna na tri identiteta dizajna sa vama u središtu: naši proizvodi moraju biti Suštinski, Inovativni iHarmonični.

Prioritet kod suštinskog dizajna je jasna svrha i laka svakodnevna upotreba. Inovativan dizajn ističe originalnost i odražava svrhu na nove i originalne načine. Harmoničan dizajn garantuje da svi elementi funkcionišu zajedno sa sveobuhvatnom svrhom, u skladu sa društvenim, ekološkim i etičkim vrednostima.

Inspirisani ljudima, stvaramo budućnost

Naš najnoviji hardverski i softverski ekosistem predstavlja najbolji primer ova tri identiteta dizajna.

Uzmimo, na primer, čin otklapanja i zaklapanja pametnog telefona. Deluje jednostavno. Međutim, ta jednostavnost u kojoj korisnici uživaju je postignuta isključivo time što smo se strogo koncentrisali na ono što je najbitnije i najintuitivnije. Minimalistička, tanka spoljašnjost sa specijalizovanom funkcijom šarke ističe našu posvećenost i urođenu lepotu suštinskog dizajna.

Podigli smo standarde kad je reč o ergonomiji telefona na preklop. Razlika od jednog milimetra u debljini uređaja možda ne zvuči kao velika promena, ali svaki gram i milimetar kod uređaja na preklop zahteva inženjerski proboj. Zahteva strastvenu veštinu izrade. Kada je dobro napravljen, korist za korisnike je ogromna. Zato smo uveli inovacije da bi naši najnoviji sklopivi telefoni bili tanji i lakši od prethodnih generacija.

Samsung Galaxy preklopne telefone upotpunjuju njihovi korisnici, svojim personalizovanim iskustvom. Vaše lično izražavanje dostiže nove nivoe uz Galaxy sklopive telefone i uz najfleksibilnije iskustvo sa kamerom na Samsung Galaxy telefonima. Možete da snimite savršen ugao bez korišćenja ruku. Unapređeno iskustvo obavljanja više zadataka istovremeno kao na računaru takođe podiže lestvicu produktivnosti. Možete da radite, sarađujete ili igrate igrice u pokretu.

Samsung Galaxy Tab i nosivi uređaji su osmišljeni u istom duhu. Zajedno funkcionišu skladno u ekosistemu koji nudi moćno povezano iskustvo i služe kao savršeni dodatak vašim potrebama, prioritetima i jedinstvenoj ličnosti.

Koje god da je Samsung Galaxy iskustvo u pitanju, kad kažemo „Inspirisani ljudima“, ne mislimo samo na ljude. Mislimo i na njihove zajednice, okruženje i planetu. Samsung Galaxy uređaji su osmišljeni imajući održivu budućnost na umu jer i najmanja dela mogu doprineti velikom uticaju – kao što je zaštita naše planete. Kad kažemo „Stvaramo budućnost“, to obuhvata našu odgovornost danas da bismo obezbedili održivo sutra za buduće generacije.

Naše zajedničko putovanje ka boljem sutra

Kada se dizajn spoji sa tehnološkim inovacijama, otvaraju se nove mogućnosti. Uz inovativne tehnologije ljudi mogu maksimalno da iskoriste sadašnjost i tako stvore najbolju moguću budućnost. Pozivamo vas da nam se pridružite na Unpacked događaju gde ćemo predstaviti svoje najnovije uređaje i iskustva – inspirisane vama, kreirane za vas.

Oni su na izvestan način nastajali skoro 30 godina i predstavljaju vrhunac decenija dizajna inspirisanog ljudima. Ali ovo je samo početak. Načini na koje se naše inovacije uklapaju u naš život i stvaraju nove mogućnosti za kreativnost, produktivnost i sopstveno izražavanje će inspirisati sledeće korake na našem putovanju. Zato hajde da krenemo na ovo putovanje zajedno i iskoristimo dizajn i tehnologiju kako bismo stvorili budućnost koja predstavlja vaš istinski izraz.

Označite 26. jul u svom kalendaru!