Avion erbas A320 registarske oznake YU-APS, najnovije pojačanje u floti turbomlaznih aviona Er Srbije, stigao je danas u Beograd. Novi avion ima konfiguraciju sa 180 sedišta, tipa Rekaro slim, dizajnirana tako da zauzimaju manje prostora i putnicima pružaju veći komfor. Letelica je dugačka 37,57 metara sa rasponom krila od 34,1 metara i opremljena sa dva motora IAE V2527-A5. Najveća brzina koju može da dostigne tokom krstarenja iznosi oko 950 km/h, dok je maksimalni dolet sa punim kapacitetom oko 6.100 km. Vizuelni identitet srpskog nacionalnog avio-prevoznika avion je dobio u Holandiji.

„Dolaskom novog erbasa A320 YU-APS naša kompanija imaće tri aviona tog tipa u floti. Kontinuirana modernizacija flote, sistema upravljanja, tehničke podrške i usavršavanje posade strateški su ciljevi srpske nacionalne avio-kompanije. U proteklih godinu dana, flotu smo osnažili sa osam novih aviona. Flota turbomlaznih aviona pojačana je sa po jednim avionom erbas A319 i A320, regionalna flota podmlađena sa pet aviona ATR 72-600, a od decembra leti i naš drugi erbas A330-200, koji nosi lik slavnog naučnika i pronalazača srpskog porekla Mihajla Pupina. Ovo je drugo pojačanje flote od početka 2023. godine i veoma smo ponosni na to”, izjavio je Marijan Kocić, izvršni direktor za saobraćaj Er Srbije.  

Drugi erbas A320, a prvi sa šarkletima, stigao je u flotu srpske nacionalne avio-kompanije 13. oktobra 2022. godine. Letelica nosi registarsku oznaku YU-APO.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.