Internetom kruži prevara u vezi sa brzom zaradom, NE nasedajte, banka ne stoji iza toga

Beograd, 8. septembar 2023. – UniCredit Bank Srbija upozorava sve svoje klijente i širu javnost da je u toku jedna od internet prevara u kojoj se spominje ime banke, a kroz koju se građani pozivaju da ulože novčana sredstva kako bi stekli brzu zaradu.
Naime, internetom, pre svega društvenim mrežama, deli se određeni link i obaveštenje koje sadrži neistinite informacije o navodnoj investicionoj platformi UniCredit Banke, koja nudi brzu zaradu, zahtevajući ulaganje novca. UniCredit Bank Srbija obaveštava sve da ne stoji iza takvih informacija i da je u pitanju prevara.


U cilju bezbednosti UniCredit Banka poziva građane da ne učestvuju u pomenutim aktivnostima, niti da postupaju prema instrukcijama koje se navode u lažnim vestima. Banka je preduzela sve korake u cilju sprečavanja daljih sličnih aktivnosti, a sve građane podseća da budu oprezni kada se od njih traže lični podaci putem društvenih mreža.
Kako bi se u najkraćem roku eliminisale prevarne akcije, Banka poziva sve da uvek prijave lažne naloge društvenim mrežama, kako bi bili uklonjeni.