UniCredit Banka Srbija (Foto: Amir Hamzagic)

  • Sporazum se širi na 13 banaka na 12 tržišta za sve kartične proizvode, ukupno 20 miliona kartica
  • Fokus na ubrzavanju inovacija i unapređenju korisničkog iskustva

Milano, 29. maj 2023. godine – UniCredit Grupa i Mastercard su danas najavili globalno proširenje svog partnerstva.

Sporazum postavlja temelje za početak snažnog partnerstva, koji je u skladu sa „Unlocked“ strategijom UniCredit-a. Ovo je prvi put da je neka komercijalna banka kreirala strategiju jedne kartice za više tržišta u ovom obimu u Evropi. Jednim sporazumom se spaja sposobnost UniCredit Grupe da iskoristi snagu svojih 13 banaka, sa stručnošću kompanije Mastercard na polju kartičnih plaćanja. Ovo značajno proširenje saradnje između kompanija će osigurati inovacije u plaćanjima, i bolje digitalno iskustvo za klijente.

Osnaženo višegodišnje partnerstvo obezbeđuje potrebne resurse za ostvarivanje zajedničke ambicije da se poveća brzina uvođenja inovacija na polju plaćanja, i stavljanja klijenata u središte poslovanja. Proširenje saradnje omogućava UniCredit Grupi da ponudi vrhunski izbor za sve potrebe korisnika kartica, pružajući pojednostavljene opise ključnih proizvoda, optimizovano digitalno iskustvo sa sveobuhvatnim paketom rešenja u okviru aplikacije, i razvoj namenskog pristupa za inovacije, proširujući izbor načina plaćanja za klijente, uz mogućnost korišćenja više platformi za plaćanje.

Posvećenost obe kompanije da unaprede svoje doprinose u vezi sa ekološkom i društvenom održivošću će takođe biti pojačane ovim partnerstvom. Informacije i resursi će se kombinovati sa posebnim fokusom na realizaciju novih projekata za zajedničke ESG ciljeve, razvoj rešenja koja podržavaju napredak zajednica, borbu protiv klimatskih promena kroz svesne izbore načina plaćanja i mogućnost da se pruži opipljiv doprinos ekološkim ciljevima integrisanjem donacija kroz svakodnevna plaćanja.

Ovaj korak je opipljiv primer realizacije „Unlocked“ Plana za 2022-2024 UniCredit Grupe, ujedinjavanjem naših 13 banaka kako bi se stvorila vrednost za UniCredit akcionare na način koji ne zahteva mnogo kapitala, oslanjajući se na svoju evropsku DNK, ali radeći kao ujedinjena grupa. To je najdirektniji prikaz prilika u okviru plaćanja, na kojima radimo kako bismo dodatno izvukli vrednost iz njih u smislu pojednostavljenja proizvoda, sinergije troškova, i digitalne transformacije.

Partnerstvo je višegodišnje i fokusiraće se na podršku ostvarivanja strateških prioriteta banke, poput digitalizacije platnih rešenja, ponuda multifunkcionalnih rešenja sa potpuno opremljenom karticom, usklađivanjem sa atributima brenda UniCredit kako bi se izgradila sklonost i lojalnost tokom potrošačkog ciklusa, obogaćivanje banke brojnim prilikama zahvaljujući snažnoj i nagrađivanoj platformi brenda Priceless kompanije Mastercard, i sredstva za sponzorstva i marketing.

Predsednik Izvršnog odbora UniCredit Grupe, Andrea Orćel je istakao tim povodom: „Ovo partnerstvo predstavlja suštinu “Unlocked” Plana UniCredit Grupe i uticaja našeg prisustva na mnogobrojnim tržištima kao jedinstvene ponude u korist naših klijenata. Naš geografski domet i stručnost kompanije Mastercard na ovom prostoru nam omogućava ne samo da optimizujemo naša partnerstva i ugovore, već i da povećamo našu digitalnu, bezbednosnu i ponudu proizvoda za sve postojeće i buduće korisnike naših kartica. Ovo je savršen primer novog načina upravljanja projektima u UniCredit-u, koji donosi korist na disciplinovan način svim pravnim licima, koja posluju kao jedna kompanija“.

UniCredit je naš važan partner već mnogo godina. Zajedno smo stvorili prava rešenja koja pomažu ljudima i kompanijama širom Evrope. Ova proširena saradnja će se osloniti na to iskustvo, i doneti inovacije svim korisnicima kartica koje izdaje UniCredit“, rekao je Majkl Mibah, glavni izvršni direktor kompanije Mastercard.

***

O UniCreditu

UniCredit je panevropska komercijalna banka sa jedinstvenom ponudom usluga u Italiji, Nemačkoj, centralnoj i istočnoj Evropi. Naša svrha je da osnažimo zajednice da napreduju, pružajući najbolje u klasi za sve zainteresovane strane, otključavajući potencijal naših klijenata i naših ljudi širom Evrope.

Opslužujemo više od 15 miliona klijenata širom sveta. Oni su srce svega što radimo na svim našim tržištima. UniCredit je organizovan kroz četiri ključna regiona i dva centra za razvoj proizvoda, korporativnih i individualnih rešenja. Ovo nam omogućava da budemo bliski našim klijentima i da iskoristimo iskustvo cele Grupe za razvoj i ponudu najboljih proizvoda na svim našim tržištima. Digitalizacija i naša posvećenost principima ESG-a su ključni pokretači naših usluga. Oni nam pomažu da pružimo izvrsnost našim zainteresovanim stranama i kreiramo održivu budućnost za naše klijente, naše zajednice i naše ljude.

***

O Mastercardu

Mastercard je globalna tehnološka kompanija u industriji plaćanja. Naša misija je da povežemo i omogućimo inkluzivnu, digitalnu ekonomiju koja koristi svima i svugde, tako što činimo transakcije bezbednim, jednostavnim, pametnim i pristupačnim. Oslanjanjem na sigurne podatke i mreže, partnerstva i strast, naše inovacije i rešenja pomažu fizičkim licima, finansijskim institucijama, vladama i kompanijama da ostvare svoj najveći potencijal. Sa vezama u više od 210 zemalja i teritorija, mi gradimo održivi svet koji otključava neprocenjive vrednosti za sve.