Sremska Mitrovica, Srbija, 29. septembar 2023. – Kompanija Lafarge donirala je najsavremeniji CT skener Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Donacijom najsavremenijeg 80-slajsnog CT skenera Opštoj bolnici, u vrednosti od preko 250 000 evra, Lafarge je još jednom potvrdio svoju posvećenost društveno odgovornom poslovanju i podršci lokalnoj zajednici Sremske Mitrovice.

U skladu sa svojim dugogodišnjim nastojanjima da podrži lokalne zajednice i unapredi društveno odgovorno poslovanje, kompanija Lafarge prepoznala je nužnost unapređenja zdravstvenih resursa u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Donacija ovog najsavremenijeg CT skenera ima za cilj poboljšanje dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga.

Ova značajna donacija odražava predanost kompanije Lafarge unapređenju zdravstvenih resursa u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, sa ciljem poboljšanja dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga lokalnom stanovništvu. CT skener predstavlja ključni instrument u medicinskoj dijagnostici i praćenju pacijenata i omogućava precizno i brzo snimanje unutrašnjih struktura tela. Donacija ovog najsavremenijeg CT skenera predstavlja značajan korak u naporima kompanije Lafarge da podrži inovacije u medicinskoj dijagnostici i lečenju u Sremskoj Mitrovici i okolini. Donacija nije samo izraz društvene odgovornosti kompanije, već i duboke brige za dobrobit lokalne zajednice.

„Ovaj skener predstavlja veliki iskorak u oblasti zdravstvene zaštite, ne samo u Sremskoj Mitrovici, već i celom regionu. On nam omogućava i snimanje krvnih sudova, što do sada nije bilo moguće i što će omogućiti mnogo bolju dijagnostiku svim pacijentima. Zahvaljujemo se našim partnerima iz kompanije Lafarge na ovoj donaciji”, istakao je direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici prim. Dr Dragan Malobabić.

“Kompanija Lafarge je ponosna što može da doprinese unapređenju zdravstvenih usluga u Sremskoj Mitrovici kroz ovu donaciju CT skenera. Verujemo da je podrška lokalnoj zajednici ključna odgovornost svake uspešne kompanije i nadamo se da će ova donacija imati pozitivan uticaj na pružanje medicinskih usluga u ovoj regiji”, izjavio je Dimitrije Knjeginić, direktor kompanije Lafarge.

„Grad Sremska Mitrovica ima odličnu saradnju sa pokrajinskim sekretarijatom i Opštom bolnicom, koja je sada ovom donacijom kompanije Lafarge dala novu dimenziju našim ulaganjima u lokalnu zajednicu i zdravlje građana celog okruga. Kompanija Lafarge se pokazala kao društveno – odgovorna kompanija koja treba da služi za primer drugima”, istakla je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

„Radimo na zajedničkom zadatku i prepoznato je od strane šire zajednice koliko smo mi kao društvo voljni i željni da unapredimo zdravstvo i lečenje građana Sremske Mitrovice, Vojvodine i Srbije. Ovo predstavlja veliki iskorak u zadnjih par godina i omogućava nam da budemo bliži pacijentu”, izjavio je prof. Dr Zoran Gojković.

Osim što će omogućiti brže i preciznije dijagnoze, najsavremeniji CT skener smanjiće potrebu za slanjem pacijenata u druge medicinske centre i smanjiti vreme čekanja na medicinske preglede. Ovo će bitiposebno značajno za pacijente sa ozbiljnim medicinskim stanjima koji zahtevaju hitnu dijagnostiku i lečenje.