Grupa je takođe dobila nagrade za najbolje podkastodi banke u Srbiji, Austriji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj i Sloveniji

Milano/Beograd, jun 2023. – Global Finance je 10. godinu za redom proglasio UniCredit Bank Srbiju najboljom bankom za pružanje kastodi usluga međunarodnim investitorima (podkastodi) u Srbiji.

UniCredit Grupa je proglašena za najbolju podkastodi banku u Centralnoj i Istočnoj Evropi u godišnjim nagradama časopisa Global Finance, dok je takođe dobila šest nagrada za najbolju podkastodi banku u Srbiji, Austriji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj i Sloveniji.

Nagradama za podkastodi banku, Global Finance odaje priznanje organizacijama koje nude inovativne ideje, efikasna rešenja i snažnu savetodavnu podršku.

Ovo je 14. godina zaredom da je UniCredit nagrađen ovom prestižnom nagradom, pokazujući našu nepokolebljivu posvećenost pružanju izuzetnih usluga našim klijentima“, rekao je Fabio Fornaroli, direktor korporativnog bankarstva za Centralnu i Istočnu Evropu u UniCredit Grupi. „Nagrade u našim bankama u pojedinačnim zemljama u kojima poslujemo ističu snagu i posvećenost naših centralnih i lokalnih timova Global Securities Services, koji neumorno rade na pružanju najviših standarda usluga, obezbeđujući neometanu i efikasnu uslugu za naše klijente. Ponosni smo što smo prepoznati kao lideri u industriji i ostajemo posvećeni prevazilaženju očekivanja u godinama koje dolaze“, dodao je on.

Fabio Fornaroli

Kao deo procesa ocenjivanja, uredništvo Global Finance-a uzima u obzir istraživanje tržišta, inpute iz stručnih izvora i unose banaka kako bi odabralo institucije koje pouzdano pružaju najbolje usluge na lokalnim tržištima i regionima.

Kriterijumi uključuju odnose sa kupcima, kvalitet usluge, konkurentne cene, nesmetano rešavanje  nestandardnih zahteva, tehnološke platforme, aktivnosti nakon poravnanja (saldiranja), planove za kontinuitet poslovanja i poznavanje lokalnih propisa i praksi. Na kraju, ali ne i najmanje važno, Global Finance takođe dobija informacije od korisnika usluga.

„Pandemija je ubrzala tempo digitalizacije za podkastodi i ove banke koje su nagrađene nastavljaju da se prilagođavaju kako bi svojim klijentima na globalnom nivou pružile vrhunske usluge po osnovu hartija od vrednosti“, rekao je Džozef D. Đaraputo, izdavač i urednički direktor Global Finance-a.