U čast višedecenijskog poslovanja, izložba pod nazivom „Dijamant: Hvala Vam za decenije poverenja“ predstavljena je u Narodnom muzeju u Zrenjaninu, sa ciljem da se posetioci bliže upoznaju sa razvojnim putem najveće uljare u Srbiji.

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovali su mnogobrojni zainteresovani građani, kao i bivši i sadašnji zaposleni kompanije Dijamant. Prisutnima su se obratili kustos Dejan Vorgić, direktor Narodnog muzeja Siniša Onjin i Predrag Nenin, stručni saradnik kompanije Dijamant, koji je tom prilikom izrazio zahvalnost gradu Zrenjaninu na pruženoj prilici da se na jedinstven način obeleži godina jubileja fabrike.

Ovim povodom Filippos Nanopoulos, direktor marketinga i razvoja kompanije Dijamant, istakao je da je izložba prilika da se posetioci upoznaju sa uspešnom istorijom i razvojnim putem fabrike koja decenijama posluje kao lider na tržištu prehrambene industrije.

„Tokom više od osam decenija postojanja, uspeli smo da se prilagodimo promenama, a da istovremeno ostanemo dosledni našem cilju – da kvalitet proizvoda održimo na najvišem nivou. Verujem da će naredne godine Dijamantovog poslovanja biti još uspešnije, a mi u kompaniji ćemo kao i do sada, napornim radom i trudom nastaviti da ispunjavamo stranice istorije i opravdamo poverenje koje nam potrošači pružaju“, izjavio je Filippos Nanopoulos.

Izložbeni materijal će posetiocima biti na raspolaganju do sredine oktobra 2023. godine. U tom periodu Dijamant će u saradnji sa pedagoškom službom Narodnog muzeja, za učenike nižih i viših razreda osnovnih škola organizovati interaktivne radionice na kojima će moći da se bliže upoznaju sa procesom proizvodnje ulja i njegovom primenom u svakodnevnom životu, kao i sa procesom izgradnje brenda.

Fabrika ulјa u Zrenjaninu prešla je dug put od svojih početaka 1938. godine u tadašnjem Petrovgradu, do pozicije regionalnog lidera u proizvodnji jestivih ulja, stonih margarina i majoneza. Tokom godina razvoja i ulaganja u proizvodne procese, Dijamant postaje sinonim za kvalitet i tradiciju, o čemu svedoče brojna domaća i međunarodna priznanja.