Imati kućnog ljubimca iskustvo je koje menja život. Od jutarnjeg buđenja uz umiljato mače do dolaska kući nakon dugog radnog dana gde te na vratima dočeka razigrani pas – osećaji veselja i ljubavi koje kućni ljubimci bude u nama su neopisivi. Međutim, biti vlasnik kućnog ljubimca takođe donosi i veliku količinu odgovornosti – od hranjena, adekvatne brige i zadovoljavanja specifičnih potreba četvoronožnog prijatelja pa sve do osiguravanja čistog i ugodnog prostora u kome svi boravimo. Tako će i oni svakodnevni kućni poslovi zahtevati više pažnje nego inače.

Naravno, prioritet ne bi trebalo da bude briga o stanju domaćinstva, već provođenje vremena i stvaranje uspomena sa svojim kućnim ljubimcima. Koliko je to bitno pokazalo je i istraživanje kompanije Samsung koje tvrdi kako je porast broja kućnih ljubimaca širom Evrope rezultirao pojavom novih zahteva korisnika kod izbora kućnih uređaja i novi nivo interakcije sa tehnologijom u domu. Takođe, više od polovine ispitanika smatra da tehnologija može poboljšati život njihovih ljubimaca, zdravlje, aktivnosti i smanjiti neprijatnost usled odvajanja.  U skladu sa tim, Samsung  predstavlja koji pametni uređaji, opremljeni nizom inteligentnih funkcija, mogu pomoći da život s kućnim ljubimcima bude što jednostavniji.

Kako efikasnije očistiti životinjske dlake

Igranje s četvoronožnim prijateljima je omiljena aktivnost svim vlasnicima, ali isto tako dlaka kućnih ljubimaca brzo i lako putuje po kući i zavlači se u razne uglove doma. Čišćenje dlaka ume da bude mukotrpan posao, posebno nakon perioda linjanja, ali uz Bespoke Jet™ usisavanje postaje jednostavno i lako. Super stvar je što sadrži namenski Pet Tool alat, višestruku Jet Dual Brush četku i višeslojni sistem filtracije, koji su posebno dizajnirani za porodice sa kućnim ljubimcima, te tako hvataju 99,999% fine prašine i smanjuju izloženost alergenima.

Postoje trenuci kada su vlasnici kućnih ljubimaca daleko od kuće i svojih četvoronožnih prijatelja. Za takve prilike, Bespoke Jet Bot AI+™ robotski usisivač istovremeno služi i kao čistač i kao dodatni par očiju s nizom karakteristika za negu kućnih ljubimaca kojima se lako pristupa putem aplikacije SmartThings na  pametnom telefonu. Koristeći SmartThings Pet Care, korisnici na usisivaču jednostavno mogu odrediti prostorije koje njihovi ljubimci posebno vole kako bi ih uređaj pravilno nadzirao u načinu rada Home alone. Osim toga, uz Smart Cleaning, koji integrira AI prepoznavanje objekata uspešno će izbegavati objekte kućnih ljubimaca –  poput njihovih činijica s hranom ili omiljenih igračaka – dok istovremeno uspešno čisti prostoriju. Takođe, ako  Jet Bot AI+™ prepozna da uznemireni ljubimac laje ili plače, može reagovati na zvuk i potom uključiti klasičnu miziku ili neki drugi umirujućih prirodni zvuk.

Odeća bez dlaka kućnih ljubimaca

Kako ljubitelji kućnih ljubimaca već dobro znaju, pod nije jedino mesto na kojem se nalaze dlake, već je uklanjanje dlaka s odeće još jedan čest i izazovan zadatak. Samsung Bespoke AI™ mašina za pranje i sušenje veša sadrži niz inteligentnih funkcija poput AI OptiWash™ koja pomaže u temeljnom čišćenju odeće inteligentnim prepoznavanjem težine tereta i nivoa prljavštine kako bi se ispustila tačna količina deterdženta i vode. Nadalje,  AI Ecobubble™ tehnologija meša vazduh, vodu i deterdžent kako bi stvorila mehuriće koji peru odeću na nižoj temperaturi, uklanjajući tako najtvrdokornije mrlje kućnih ljubimaca. Takođe, svi znamo kako četvoronožni ljubimci najviše vole da spavaju u krevetu svog vlasnika tako će Air Wash komponenta, dostupna na evropskim modelima, neutralizovati sve mirise na posteljini koristeći vruć vazduh.

Uklanjanje neprijatnih mirisa

Održavanje svežeg doma važno je ne samo za bolji život već i za bolje zdravlje svih ukućana, ali i kućnih ljubimaca. Uz Bespoke Cube Air Purifier pročišćivač vazduha moguće je zadržati prašinu i perut u zatvorenom prostoru, naročito u prolećnim mesecima kada su nivoi tih čestica visoki. Bespoke Cube donosi posebnu funkciju Pet Mode koja može uhvatiti finu dlaku kućnih ljubimaca, velike i male čestice prašine — sa filterom koji hvata 99,97% ultrafine prašine — kao i neugodne mirise tako da svaki član domaćinstva može uživati u čistom vazduhu.

Osim čistog vazduga, sa dolaskom proleća i leta dolaze i visoke temperature tako da je klima uređaj neizostavan. Prava temperatura za kućnog ljubimca može varirati zavisno od životinje i pasmine, tako da podešavanje adekvatne sobne temperature postaje ključni zadatak vlasnika. Klima uređaj WindFree™ korisnicima može pomoći da paze na temperaturu u svom domu čak i kada su daleko od kuće. Za jednostavno korišćenje, postavke klima uređaja mogu se prilagoditi u stvarnom vremenu kako bi odgovarale vašem kućnom ljubimcu.

„Vidi više od boje“ i udomi kućnog ljubimca 

Ukoliko još nemate svog četvoronožnog prijatelja, a volite životinje i hteli biste da ih udomite, Samsung je organizovao inicijativu „Vidi više od boje“  kroz objektiv kamera najnovije S serije uređaja, a kako bi pomogao u udomljavanju napuštenih pasa. Od aprila do juna, Studio S23 mobilni paviljon posetiće nekoliko različitih lokacija u Beogradu. Obuhvatiće brojne aktivacione zone koje će moći da posete vlasnici pasa i oni koji to žele biti. Uživaće u zonama za fotografisanje pasa, zonama za igru pa sve do zona koja uključuju veliku količinu sočnih poslastica.

Predviđeno radno vreme Studio S23 Pop Up Stora je u nastavku, pa nas potražite i pridružite nam se:

  • 29.04 – 30.04.2023 I 09 – 21h „Druženje štenaca” by Pet centar Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 1v
  • 01.05 – 04.05.2023 I 12 – 21h, Ada Ciganlija
  • 06 – 07.05.2023 | 09 – 20h, Pet VIP Expo, Štark Arena, Bulevar Arsenija Čarnojevića 58
  • 16 – 18.06.2023 | 10 – 20h, Festival „Ulični psi”, Kalemegdan

Više o ovoj akciji možete naći na linku  https://www.samsung.com/rs/smartphones/vidi-vise-od-boje/