Tekst i foto: P.Živković

Međunarodni dečiji festival folklora “Licidersko srce” biće održan po 16. put, od 15. do 19. avgusta u Užicu, Zlatiboru i Višegradu, a učestvovaće više od 20 ansambala i preko 1.000 dece iz 12 država (Ekvadora, Bolivije, Slovačke, Češke, Bugarske, Kine, Burundija, Tunisa, Moldavije, Grčke, Republike Srpske i Srbije). 

Do sada je, od 2009. godine, na Međunarodnom dečijem festivalu folklora „Licidersko srce” učestvovalo oko 13.000 dece iz oko 40 država, i osim druženja, tu su sklopljena mnoga prijateljstva, a država Srbija je dobila brojne neformalne ambasadore širom sveta.

Pored osnovnog, folklornog programa, održaće se i brojni prateći sadržaji – izložba narodnih nošnji zemalja učesnica, edukativni seminari, folklorne igraonice, posete turističkim destinacijama, istorijskim i kulturnim znamenitostima na svim lokacijama na kojima se festival održava, kao i humanitarna akcija „Licidersko srce – deci”.

Suorganizatori festivala su Grad Užice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Opština Čajetina, a podršku su dali Ministarstvo pravde i Ministarstvo kulture Republike Srbije. Medijski partner je Radio televizija Srbije.

PROGRAM 16. FESTIVALA